Cum o fi ca la nuntă, în loc să etalezi fel de fel de fițe, hrănești 4,000 de refugiați ?

05 Aug 2015
Cum o fi ca la nuntă, în loc să etalezi fel de fel de fițe, hrănești 4,000 de refugiați ?
Cum o fi ca la nuntă, în loc să numeri banii, unii dăruiți chiar de persoane pe care nu le vei mai revedea de-a lungul vieții, sau, în loc de fast, nu de puține ori de prost gust, să petreci împărțind hrană unor nefericiți ai sorții?

Un cuplu din Turcia, dintr-un orășel aflat la granița cu Siria, a hotărât să cheltuiască banii primiți din partea familiilor lor pentru organizarea petrecerii de nuntă, pe alimente, pe care le-au distribuit celor 4,000 de refugiați.

Ideea de a petrece această zi specială în rândul refugiaților sirieni a aparținut tatălui mirelui.
"Am avut credința că o zi atât de fericită pentru familiile noastre, merită împărțită cu frații și surorile noastre din Siria. Sper ca gestul nostru să fi sensibilizat mai multe persoane, care să-i ajute pe refugiați la rândul lor. Ce pot să zic, a fost o nuntă extrem de interesantă", a declarat acesta presei.
Părintele s-a declarat de-a dreptul încântat de faptul că cei doi miri și-au început drumul comun în viață cu un gest atât de altruist.


"Inițial, când soțul meu mi-a vorbit despre ideea lui, am fost șocată, dar după aceea am fost cucerită total. A fost o experiență minunată. Sunt bucuroasă că am putut avea la masa noastră persoane care sunt cu adevărat în nevoie", a declarat mireasa.

"Este fără preț sentimentul care te cuprinde atunci când poți vedea bucuria înfiripându-se în ochii copiilor. Ne-am început drumul în viață dăruind și altora fericire, și asta este o trăire nemaiîntâlnită", a spus mirele.

Extrem de interesant, chiar și invitații la nuntă au împânzit tabăra de refugiați, distribuind la rândul, din cărucioare, mâncare refugiaților sirieni.

Chiar dacă aparțin unor mișcări spirituale de origine islamică, nerecunoscute oficial în Turcia, gestul acestor familii este o lecție de umanitarism în adevăratul sens al cuvântului.

În Turcia se găsesc aproape două milioane de refugiați sirieni, jumătate din persoanele care și-au părăsit țara de la începutul războiului civil.

Alte stiri din Externe

Ultima oră