Cum împarte ISIS lumea. ANUNȚ TERIFIANT pentru Europa (VIDEO)

10 Aug 2015
Cum împarte ISIS lumea. ANUNȚ TERIFIANT pentru Europa (VIDEO)
Reporterul BBC, Andrew Hosken, autorul cărții "Empire of Fear: Inside the Islamic State", a publicat o hartă care dă fiori reci pe șira spinării. Jurnalistul britanic susține că planul grupării teroriste este ca, până în 2020, să cucerească lumea. 

Potrivit lui Hosken, în următorii cinci ani, teroriștii ISIS urmăresc să preia controlul asupra Europei, Orientului Mijlociu și Africii de Nord. Noul califat islamic, condus după legile Sharia, ar urma să cuprindă acopere zone din Vest, precum Spania, și să se întindă până în Est, la granița cu China. Andalus, de exemplu, este numele arab care a fost dat pentru anumite părți din Spania, Portugalia și Franta, care au fost ocupate de mauri din secolul 8 până în secolul 15.

Hosken avertizează că este foarte posibil ca ISIS să încerce să dezvolte arme biologice sau chimice. "Dacă ar avea arme de distrugere în masă, cu siguranță le-ar folosi. Nu există nicio îndoială în această privință", a spus reporterul BBC. 

Jurnalistul amintește și de un plan în șapte pași, datând de aproape 20 de ani, al Statului Islamic, conform căruia SUA trebuia provocată pentru a declara război lumii islamice între anii 2000 și 2003. Un alt punct al planului ar fi inclus și o revoltă împotriva conducătorilor arabi, între 2010 și 2013.

"Vor să pună stăpânire pe tot ceea ce ei consideră lume islamică. Odată ce vor avea propriul califat, planul este să se îndrepre împotriva restului lumii. Au în vedere să devină stăpânii lumii. Unii ar spune că acest lucru este puțin probabil pentru că au peste 60 de națiuni împotriva lor, inclusiv SUA și Rusia. Însă și despre primii pași din masterplan s-a crezut că nu sunt posibili. Lumea trebuie să înțeleagă că ISIS nu vrea să creeze un califat și apoi să fie lăsați în pace. Ei ne văd sub conducerea lor și respectând ideologiile lor. Au destabilozat deja Irakul și Siria, au încercat să facă același lucru cu Arabia SAudită și Libia și, recent, au distrus principala industrie a Tunisiei: turismul", a avertizat Hosken într-un interviu pentru Daily Record. 

 
În ultimii ani, ISIS a comis atrocități de nedescris: oameni împuşcaţi, decapitaţi, crucificaţi, îngropaţi de vii, cu membre amputate, femei violate sub ochii soţilor, omorâte cu pietre, presupuși homosexuali aruncați de pe clădiri. 
  
Potrivit The Mirror, ISIS numără în prezent peste 50.000 de adepți și dețin active în valoare de aproape 2 miliarde de lire sterline, mare parte datorită câmpurilor de petrol și gaze pe care le au în Siria și Irak.




Amenințarea ISIS, mai mare decât Al-Qaida 
 
Recent, ministrul american al justiției, Loretta Lynch, a afirmat că gruparea jihadistă ISIS reprezintă o amenințare mult mai mare decât rețeaua Al Qaida la adresa SUA și a lumii întregi. Lynch se teme că gruparea extremistă, care utilizează tehnologii de ultimă oră și tactici încă noi pentru Washington, ar putea comite un atac cibernetic asupra Statelor Unite.
 
Potrivit oficialului american, experților FBI le este încă dificil să identifice "lupii singuratici" care se află sub influența forțelor radicale sau care plănuiesc atacuri teroriste.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră