"Un moment RUȘINOS pentru istoria moderă a Europei!". Laureat Nobel, despre rezultatul referendumului din Grecia și campania de "agresiune și intimidare"

06 Iul 2015
Economistul american Paul Krugman a analizat rezultatul referendumului din Grecia. Laureatul Nobel pentru Economie susține că guvernul grec este marele câștigător, votul consolidându-i poziția pentru orice va urma.
 
Totodată, Krugman vede rezultatul referendumului ca fiind benefic și Europei, grecii demonstrând că "democrația este mai importantă decât orice aranjament monetar".
 
Într-o postare pe blogul său, celebrul economist american laudă poporul grec, care a făcut față unei campanii josnice de "agresiune și intimidare". "A fost un moment rușinos pentru istoria modernă a Europei" și, dacă această campanie ar fi reușit, "s-ar fi stabilit un precedent foarte periculos".
 
Înaintea organizării referendumului, laureatul Nobel pentru Economie scria, în „New York Times“, că Grecia trebuie să voteze „nu“ şi să se pregătească pentru ieşirea din zona euro, altfel o aşteaptă austeritatea veşnică şi o depresiune economică fără sfârşit. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră