Cum arată şi care este numele real al atacatorului de la Londra

24 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cum arată şi care este numele real al atacatorului de la Londra

Poliţia şi serviciile de informaţii britanice pun cap la cap informaţiile strânse despre mişcările lui Khalid Masood înainte de atacul terorist de pe Podul Westminster din Londra.

Până acum, Poliţia a făcut încă două arestări importante legate de atac. Între timp, o a cincea persoană rănită, în vârstă de 75 de ani a decedat, ridicând la 5 bilanţul morţilor în atentat, relatează itv.com 

De asemenea, Poliţia a dezvăluit numele de naştere al atacatorului, Adrian Russell Ajao, în vârstă de 52 de ani, precum şi o fotografie a acestuia. New York Post scrie că, de fapt, la naştere numele lui a fost Adrian Elms şi apoi şi l-a schimbat în Adrian Russell Ajao. Şi-a schimbat numele în Khalid Masood după ce s-a convertit la Islam.

Cu noapte înainte de atac, el s-a cazat la hotelul Preston Park, iar cu două minute înainte de atac, a trimis mesaje pe Whatsapp.Imaginea de profil al lui Masood de pe WhatsApp arată că el a fost „văzut ultima oară“, la 14:37, chiar în timp ce gonea spre Westminster Bridge, conform Mail Online.

Masood nu a fost niciodată condamnat pentru infracțiuni de terorism, iar poliția spune că nu a existat nici o informaţie care să sugereze că era pe cale de a declanșa un atac terorist.

O vecină a atacatorului chiar s-a declarat şocată când a auzit că el este autorul atentatului deoarece părea un tip de treabă, conform express.co.uk.

„M-a ajutat să-mi pornesc maşina de câteva ori, am vorbit cu soția lui, şi ea a spus «Da, o secundă. Îl aduc pe soțul meu“. El îşi lua copiii la școală, aveau o viaţă normală de familie", a declarat vecina lui Masood. El avea trei copiii şi a fost profesor de engleză.

De asemenea, fostul coleg de şcoală al lui Masood, Kenton Till, a declarat pentru The Telegraph că Adrian era un jucător de fotbal al naibii de bun, unul dintre cei mai buni din şcoală. Era genul foarte popular, avea o personalitate puternică şi toată lumea îl plăcea.

De asemenea, el a spus că Masood “era strălucitor,  foarte bun la chimie”. Numai că după liceu el a intrat în necazuri. În 2000 a fost condamnat după ce l-a tăiat pe faţă pe proprietarul unei cafenele, în urma unei dispute cu conotaţii rasiale, iar trei ani mai târziu a înjunghiat un bărbat în nas în timp ce călătorea în Arabia Saudită.

Alte stiri din Externe

Ultima oră