Cum arată pensionarul care a comis cel mai sângeros atac din istoria modernă a SUA

03 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Cum arată pensionarul care a comis cel mai sângeros atac din istoria modernă a SUA

A fost dată publicităţii fotografia lui Stephen Paddock, pensionarul de 64 de ani, despre care poliţia susţine că a comis cel mai sângeros atac din istoria modernă a SUA, ucigând la un festival de muzică country din Las Vegas cel puțin 50 de persoane şi rănind peste 500, relatează independent.co.uk.

Paddock a sosit  joi la Las Vegas de la  Mesquite, Nevada, şi s-a cazat la hotelul Mandalay Bay&Casino. El a rămas acolo până duminică, când a spart fereastra de la etajul 32 și a deschis focul asupra mulțimii adunate la festivalul în aer liber de muzică country. Cel puțin 58 de persoane au fost ucise, iar alte 515 au ajuns la spital.

Poliția nu a oferit imediat motivele pentru care Paddock a deschis focul asupra mulţimii. Trupul lui Paddock a fost găsit alături de opt puști, care nu fuseseră observate de nimeni din hotel în zilele dinaintea atacului.

Menajera a intrat în camera lui de mai multe ori, dar nu a observat nimic îngrijorător. Nu este clar dacă a avut armele în cameră în zilele premergătoare atacului sau dacă le-ar fi mutat în camera lui, duminică, chiar înainte de atac.

Într-un interviu acordat în Florida, fratele lui Paddock , Eric, a spus că nu știe ce l-a împins pe acesta să devină cel mai mare ucigaş în masă din istoria americană modernă. El a menționat că l-a ajutat pe fratele său să se mute în Nevada acum câțiva ani și că nu știa că deținea puști de asalt în acea perioadă. Eric a mai spus că a fost "uluit" de vestea că fratele său a orchestrat atacul.

"Nu există niciun motiv pentru care Stephen ar face așa ceva", a spus Eric Paddock. "Nu avem  idee cum s-a întâmplat asta. E ca și cum un asteroid tocmai a căzut pe lângă familia noastră", a adăugat el.

Paddock a avut un permis de pilotaj și a lucrat ca contabil înainte de a se pensiona. Oamenii din Mesquite nu păreau să aibă o relație strânsă cu Paddock, potrivit reporterilor de la fața locului din Mesquite. Locuia acolo cu prietena sa.

Eric Paddock a mai declarat reporterilor că tatăl lor a fost la un moment dat pe lista FBI cu cei mai căutaţi 10 jefuitori de bănci. Patrick Benjamin Paddock a fost în perioda  1960-1970 un jefuitor de bănci violent. El a mai spus că nu a observat nici o altă problemă semnificativă care să fi motivat atacul fratelui său.

Alte stiri din Externe

Ultima oră