Cum a ajuns fostul ministru-macho al Greciei să spună că e mândru de Angela Merkel

30 Oct 2015
Cum a ajuns fostul ministru-macho al Greciei să spună că e mândru de Angela Merkel
Fostul ministru grec de Finanțe, Yanis Varoufakis, este ”mândru, în calitate de european”, de atitudinea cancelarului german Angela Merkel față de refugiați, după cum a declarat într-un interviu pentru cotidianul german Die Welt.
Varoufakis, care i-a criticat cu tărie pe Merkel și pe ministrul ei de Finanțe, Wolfgang Schauble, pentru modul în care au gestionat criza greacă, acum laudă curajul politic față de afluxul de refugiați din Europa, comentează 7sur7.be.
”Ca european, maniera în care acționează cancelarul german Angela Merkel mă umple de mândrie. Mi-ar plăcea ca fiecare european să fie la fel de mândru”, a declarat el cotidianului conservator german.
”Ea a acționat cum ar fi trebuit să acționeze toți în Europa: nu a încercat să arunce pisica în curtea altei țări, ci mai degrabă să o trateze ca pe o problemă europeană”, a adăugat acesta.
El este de părere că problema refugiaților și criza finanțelor elene spun multe despre starea Uniunii Europene. ”În realitate, este vorba despre o singură criză. Maniera în care găsim o soluție ca europeni pentru criza euro și pentru cea a refugiaților este identică. În loc să o tratăm în mod sistematic, naționalizăm problema”, a rezumat acesta.
 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră