Criza in Europa. 30% dintre refugiati sunt femei si copii

01 Sep 2015
Criza in Europa. 30% dintre refugiati sunt femei si copii
Germania a anuntat astazi ca Regulamentul Dublin ramane in vigoare si solicita tuturor tarilor respectarea acestuia. Potrivit acestei reglementari,orice imigrant trebuie inregistrat in tara prin care au intrat in UE.

Deocamdata, in haosul creat de afluxul imigrantilor regulamentul e aproape imposibil  de respectat. Astfel , Grecia este total depasita de asaltul refugiatilor si tot ce poate face este le puna la dispozitie mijloace de transport pentru a iesi din tara.

De regula, refugiatii incearca sa intre in Macedonia urmand apoi ruta Serbia-Ungaria-Austria.
Daca la inceput, Macedonia era mai permisiva la granite, astazai fortele de ordine au limitat accesul imigrantilor pe teritoriul tarii.Deja au inceput sa apere tabere de refugiati in apropierea granitei.

UNICEF anunta ca, pe baza unei statistici intocmite de autoritatile macedonene, cam 30% dintre imigranti sunt femei si copii.Totodata, 80% dintre refugiati sunt din Siria, %% provin din Afganistan iar 5% din Irak.

Alta estimare a autoritatilor macedonene arata ca jumatate dintre imigranti nu se inregistreaza asa ca e greu de stiut numarul exact al celor intrati in tara.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră