CRIMA care a șocat Germania. Adolescentă de 17 ani, răpită și ucisă pentru bani

19 Aug 2015
CRIMA care a șocat Germania. Adolescentă de 17 ani, răpită și ucisă pentru bani
Povestea este demnă de un thriller sordid, numai că este cât se poate de reală și s-a petrecut zilele acestea la Meissen, în Germania. Anneli, o adolescentă de 17 ani, a fost răpită joia trecută și a fost găsită moartă luni seara.

Răpitorii săi ceruseră o răscumpărare de 1,2 milioane de euro de la familia acesteia. Un plan teribil care s-a transformat în dramă adevărată.

Joi seara, Anneli și-a luat bicicleta și câinele, pentru a ieși la plimbare. Nu s-a mai întors acasă. Familia sa s-a îngrijorat imediat.

Un apel telefonic, de la numărul de telefon mobil al adolescentei, a fost primit de tatăl fetei. ”Fata voastră e la noi și vrem bani”, i s-a spus tatălui.

În fundal se auzeau strigătele fetei. ”Acesta a fost ultimul semn de viață din partea lui Anneli”, a precizat Dieter Kroll, șeful poliției.

Povestea a căpătat rapid o turnură națională. Circa 1.200 de polițiști s-au pus în mișcare, în căutarea lui Anneli, dar fata a fost de negăsit.

Duminică, părinții femei au lansat un strigăt de disperare prin intermediul presei. ”Ne lipsești, vrem să fii alături de noi. Vom îndeplini solicitările răpitorilor, căci vrem să te putem strânge în brațe”, se arăta în scrisoarea părinților.

Suma cerută de răpitori? 1,2 milioane de euro! Nici mai mult, nici mai puțin. Dovada amatorismului răpitorilor: au cerut ca suma să fie vărsată prin Internet! Or toată lumea știe că transferarea unei astfel de sume nu se poate face așa, simplu, din trei clickuri.

Cazul a luat amploare duminică. Bicicleta fetei a fost găsită. Anchetatorii au putut identifica urme de ADN ale unui suspect: un anume Markus B., în vârstă de 39 de ani.

Acesta era cunoscut justiției, pentru niște probleme legate de o fraudă privind o asigurare, dar și pentru fapte legate de bunele moravuri. Bărbatul a fost imediat reținut, de la domiciliul său.

O anchetă care a vizat desfășurătorul său telefonic a permis identificarea unui al doilea suspect. Norbert K., un bărbat în vârstă de 69 de ani, care, sub presiune, a început să facă mărturirisi complete.

Acesta le-a povestit anchetatorilor că adolescenta era moartă și că a fost îngropată în pielea goală în curtea unei ferme care îi aparținea familiei lui Markus B.

Deocamdată nimic nu indică faptul că victima ar fi fost abuzată sexual. Anneli-Marie ar fi fost strangulată cu o curea, potrivit primelor elemente ale anchetei.

Joi, în ziua răpirii, Markus B. a lipsit de acasă, pretextând că trebuia să se ocupe de vânzarea unui teren. Nu a revenit decât după două zile, ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat.

”Când i-am povestit despre această fată, care a dispărut în regiune, nu a reacționat deloc”, a povestit soacra sa, pentru cotidianul german Bild. ”A spus doar că a văzut niște polițiști. Nu avea aerul că i-ar păsa”, a mai spus aceasta.

Ultimul detaliu sordid: autorii nu au ales-o pe Anneli-Marie la întâmplare. Ei au făcut o cercetare pe Facebook, adunând informații despre ea. Ei știau că provine dintr-o familie înstărită.

Motivul era clar: banii. Pentru că ambii bărbați aveau probleme financiare.

Planul lor, foarte prost pregătit, s-a terminat tragic. ”Ei nu știau ce să facă, iar ea le văzuse deja fețele. Riscul era prea mare. Așa că au decis să o ucidă”, a explicat procurorul.


Alte stiri din Externe

Ultima oră