Coreea de Nord a lansat cinci rachete cu rază scurtă de acțiune. Anunțul făcut de armata sud-coreeană

21 Mar 2016 | scris de Veronica Micu
Coreea de Nord a lansat cinci rachete cu rază scurtă de acțiune. Anunțul făcut de armata sud-coreeană

Coreea de Nord a lansat cinci rachete cu rază scurtă de acțiune, anunță Reuters care citează oficiali din armata sud-coreeană. Rachetele au fost lansate la ora locală 15:19 (06:19 GMT) din apropierea orașului Hamhung și au zburat circa 200 de kilometri, înainte de a cădea în apele sale teritoriale din est.

''Armata noastră urmărește îndeaproape situația și este în poziție defensivă de maximă vigilență'', se menționează într-un comunicat al Statului Major Interarme al armatei sud-coreene.

Vineri, Coreea de Nord a efectuat două teste balistice cu rachete cu rază medie de acțiune. 

Armele nucleare ale Phenianului, pregătite de utilizare în orice moment

În urmă cu o săptămână, liderul nord-coreean Kim Jong-Un a ordonat țării să efectueze noi teste pentru a pune la punct focoasele nucleare miniaturizate și a-și îmbunătăți capacitatea de atac nuclear.

La începutul lunii, Kim Jong-Un a cerut ca armele nucleare ale Phenianului să fie pregătite de utilizare în orice moment.

Coreea de Nord a efectuat pe 6 ianuarie al patrulea test nuclear, iar la 7 februarie a lansat o rachetă, încălcând mai multe rezoluții ale Națiunilor Unite.

La inceputul lunii, Consiliul de Securitate a impus o noua serie de sanctiuni dure Coreii de Nord dupa ultimele teste nucleare si balistice efectuate de regimul comunist. In pofida acestora, liderul nord-coreean Kim Jong-un a dat ordinul la 10 martie sa se efectueze noi teste cu focoase nucleare miniaturizate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră