Coreea de Nord, "în stare de război". ULTIMATUM dat de Kim Jong-un

21 Aug 2015
Coreea de Nord,
Liderul nord-coreean Kim Jong-un a ordonat trupelor sale aflate la granița sud-coreeană să fie gata de război, scrie The Guardian. Regimul de la Phenian a avertizat că trupele nord-coreene vor ataca unităţile militare sud-coreene, dacă Sudul nu încetează să transmită mesaje anti-comuniste prin intermediul unor difuzoare amplasate de-a lungul graniţei comune. Ultimatumul lui Kim Jong-un expiră mâine și a fost respins de Coreea de Sud.
 
Ministerul sud-coreean al Apărării a respins ultimatumul nord-coreean care expiră sâmbătă, la ora 08,30 GMT. Difuzoarele sud-coreene vor continua să difuzeze la volum maxim mesaje de propagandă la frontieră, a declarat un purtător de cuvânt.
 
Șefii Statului Major sud-coreean au făcut apel la armata nord-coreeană să se abțină "de la orice act nechibzuit", avertizând în același timp că nu vor rămâne cu brațele încrucișate în caz de o nouă provocare.
 
Ultimul atac direct împotriva Seulului a avut loc în decembrie 2010, când Coreea de Nord a bombardat insula sud-coreeană Yeonpyeong, provocând moartea a doi soldați și a doi civili sud-coreeni. Seulul a replicat, trăgând obuze asupra pozițiilor nord-coreene, ceea ce a generat la acea vreme temeri în privința unui conflict generalizat.

Alte stiri din Externe

Ultima oră