Consilierul britanic din Partidului Verzilor care a strigat „Allahu Akbar” după alegeri spune că cei care îl critică sunt islamofobi

07 Mai 2024
Consilierul britanic din Partidului Verzilor care a strigat „Allahu Akbar” după alegeri spune că cei care îl critică sunt islamofobi

Consilierul britanic Mothin Ali spune că a fost „supus la multă ură și ostilitate” după aparitia unui videoclip în care a strigat „Allahu Akbar” pentru a-și celebra alegerea, în The Telegraph

Mothin Ali a spus că „nu era neobișnuit ca cineva de credința mea” să folosească aceasta expresie. Mothin Ali a mai spus că victoria sa a fost un „câștig pentru oamenii din Gaza”, după ce a condus o campanie de succes în secția Gipton și Harehills din Leeds.

Ali s-a confruntat cu reacții după ce filmările cu comentariile sale au circulat vineri și este, de asemenea, investigat de Verzi pentru o serie de remarci controversate despre conflictul Israel-Hamas.

Acestea au inclus afirmația că Palestina avea dreptul de a „răpi” oameni în urma masacrului din 7 octombrie.

Într-o declarație publicată marți pe site-ul Leeds Green Party, Ali a spus: „A fi ales să reprezint minunata comunitate din Gipton și Harehills a fost unul dintre cele mai mândre momente din viața mea.

„Raportarea inexactă și denaturarea discursului meu de acceptare m-au determinat să fiu supus la multă ură și ostilitate.

„De asemenea, ar trebui să precizez că nu este neobișnuit ca cineva din credința mea să folosească cuvintele „Allahu Akbar” ca o expresie de recunoștință și sărbătoare. Unii au încercat să denatureze acest lucru și îmi sugerează islamofobie.”

Ali a susținut că Israelul deține „controlul” asupra mass-media, în timp ce se înregistra cântând „De la râu la mare, Palestina va fi liberă” la un miting pro-Gaza.

Într-un clip înregistrat a doua zi după atacurile din 7 octombrie, el a mai spus: „Aceasta nu a început ieri, a început acum 75 de ani, când țara Palestinei a fost invadată, populația indigenă a fost alungată...

„Este supremacismul alb, nu este nimic mai puțin decât un stat colonial-colonialist european... Când ei ripostează, dintr-o dată mass-media europeană se ridică în arme.”

„Pasiune comună”

„Îmi pare rău pentru orice supărare cauzată de comentariile mele cu privire la conflictul din Gaza. Nu asta a fost intenția mea." a spus Ali cu privire la reacțiile la comentariile sale

„Ca mulți din întreaga lume, am fost profund afectat de conflictul îngrozitor care se desfășoară în prezent în Gaza. Curtea Internațională de Justiție a spus că acest conflict îndeplinește conditiile pentru genocid.

„Nu susțin violența de nicio parte: violența duce la mai multă violență și asta am încercat să transmit. Am cerut în mod constant o încetare imediată a focului și o eliberare a tuturor ostaticilor”.

El a adăugat că dorește să lucreze cu „o coaliție largă care include atât Verzii evrei, cât și musulmani... pentru a discuta modalități sensibile prin care să lucrăm la comunicarea pasiunii noastre comune de a pune capăt conflictului”.

Verzii britanici au cerut o încetare a focului în Gaza, ca răspuns la 7 octombrie, și au beneficiat la alegerile locale de săptămâna trecută de o reacție la poziția laburistului față de Orientul Mijlociu, după ce Sir Keir Starmer a refuzat inițial să sustina cererile de încetare a focului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră