„Conflictul din Ucraina ar putea escalada într-un război pe scară largă în Europa”, avertizează Rusia

07 Mar 2024
„Conflictul din Ucraina ar putea escalada într-un război pe scară largă în Europa”, avertizează Rusia

„Posibilitatea unei escaladări a conflictului din Ucraina spre un război pe scară largă în Europa nu poate fi exclusă", spune șeful Academiei Militare a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse citat de Le Monde

Într-un articol pentru revista Military Thought, publicat de Ministerul rus al Apărării, generalul colonel Vladimir Zarudnitsky, șeful Academiei Militare a Statului Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse, scrie: „Posibilitatea unei escaladări a conflictului din Ucraina spre un război pe scară largă în Europa nu poate fi exclusă. Probabilitatea ca statul nostru să fie atras în mod deliberat în noi conflicte militare crește semnificativ.”

Potrivit agenției RIA Novosti și Moscow Times, care sintetizează remarcile sale, Statele Unite și aliații săi „încearcă prin toate mijloacele să-și mențină hegemonia” și „conduc un nou tip de război hibrid pentru a slăbi Rusia pri toate modalitățile posibile, de a îi limita suveranitatea și de a îi distruge integritatea teritorială ”, a spus el, obiectivul fiind de a provoca o „înfrângere strategică” a Rusiei. El adaugă că sfârșitul conflictului din Ucraina nu va însemna sfârșitul confruntării dintre Rusia și Occident.

El susține o serie de schimbări în modul în care Rusia își organizează apărarea și securitatea, inclusiv punând mai mult accent pe „țările prietene” pentru a asigura securitatea Rusiei și consolidarea societății ruse în ansamblu în jurul nevoilor sale de apărare.

La rândul lor, serviciile de informații lituaniene au scris joi că „Rusia dedică resurse enorme războiului din Ucraina și nu arată nicio dorință de a dezamorsa situația, chiar dacă nu își atinge obiectivele operaționale. În același timp, Rusia se pregătește pentru o confruntare pe termen lung cu NATO .

Alte stiri din Externe

Ultima oră