Companiile aeriene vor schimbări majore. Fiecare pasager va fi afectat

12 Iun 2015
Companiile aeriene vor schimbări majore. Fiecare pasager va fi afectat
Asociaţia care reprezintă majoritatea companiilor aeriene din lume - IATA, a recomandat, recent, reducerea dimensiunilor bagajelor de mână pe care pasagerii le pot lua cu ei la bordul avioanelor.

Potrivit noilor recomandări ale Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), bagajele de mână ce vor fi permise la bordul avioanelor vor avea dimensiuni de 55 cm x 35 cm x 20 cm, cu 39% mai mici decât precedentul standard al IATA, de 56 cm x 45 cm x 25 cm.

IATA precizează că obiectivul acestei iniţiative este ca fiecare pasager al unui avion cu cel puţin 120 de locuri să aibă şansa de a-şi depozita bagajele de mână în spaţiile de deasupra capului.

”Nu am întâlnit încă o companie aeriană care să spună că aceasta este o idee proastă”, a declarat vicepreşedintele IATA, Thomas Windmuller, la adunarea generală anuală a IATA .

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni – IATA, reprezintă aproximativ 260 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 83% din traficul aerian mondial.

Alte stiri din Externe

Ultima oră