Juncker: Nu e nevoie de un nou summit UE pe tema imigraţiei

24 Aug 2015
Juncker: Nu e nevoie de un nou summit UE pe tema imigraţiei
Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a respins solicitările privind organizarea unui nou summit UE pe tema imigraţiei, spunând că statele membre trebuie să aplice reglementările existente în acest domeniu, scrie trust.org.

Juncker a reluat criticile la adresa guvernelor europene care au eşuat în preluarea imigranţilor din Italia şi Grecia unde mii de refugiaţi au venit  pe mare în ultimele luni pentru a scăpa de sărăcia şi războaiele din ţările lor. 

"Nu avem nevoie de un nou summit. Statele membre trebuie să preia reglementările europene şi să le aplice pe teritoriul lor", a susţinut Juncker. El a adăugat că Uniunea Europeană trebuie să stabilească o listă cu statele sigure în care pot fi trimişi imigranţii.  

Comentariile lui Juncker vin înaintea unei întâlniri a cancelarului german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande, la Berlin, pe tema imigrației. Conform presei franceze, cei doi lideri ar urma să vorbească despre armonizarea politicilor în materie de azil şi să stabilească o politică europeană completă pe această temă.

Citeşte mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră