Colonel antrenat de CIA, membru ISIS: "Ascultați, porcilor americani. Voi veni în casele voastre și vă voi ucide!" (VIDEO)

02 Iun 2015
Colonel antrenat de CIA, membru ISIS:
 Un fost colonel și comandant de poliție din Tadjikistan, care s-a alăturat recent grupării teroriste Stat Islamic, a fost atrenat în America de către specialisti în combaterea terorismului, a declarat un oficial american citat de intelnews.org.
 
Până la începutul acestui an, colonelul Gulmurod Khalimov a participat la cursuri de combatere a terorismului în SUA și Tadjikistan printr-un program menit să-i învețe pe cursanți cele mai noi tactici antitero pentru a lupta tocmai împotriva militanților cărora li s-a alăturat.
 
Înainte de a dezerta, colonelul Khalimov conducea o unitate specială numită Omon, care era antrenată să lupte împotriva criminalilor și a militanților.
 
Recent, el a apărut într-o filmare pe YouTube în care jură să aducă jihadul în Rusia și Statele Unite. 
 
"Ascultați, porcilor americani, am fost de trei ori în America și am văzut cum vă antrenați luptătorii să ucidă musulmani. Cu voința lui Dumnezeu, voi veni cu această armă în orașele voastre, în casele voastre și vă voi ucide", amenință colonelul în materialul video postat pe Internet.
 
Oficialii americani sunt îngrijorați că fostul comandant de poliție le va furniza jihadiștilor informații din interior legate de strategiile folosite de americani în lupta împotriva teroriștilor. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră