Boala Evului Mediu loveşte şi azi: Tânâră diagnosticată cu ciumă bubonică

01 Noi 2015
Boala Evului Mediu loveşte şi azi: Tânâră diagnosticată cu ciumă bubonică
Deşi este o bolă pe care mulţi o asociază cu Evul Mediu, ciuma bubonică există şi în zilele noastre. Medicii din statul american Oregon tratează o tânără care a contactat boala după ce a fost ciupită de purici infestaţi, într-o excursie de vânătoare, scrie nbc.com.

Conform unui comunicat al Autorităţii Publice de Sănătate din Oregon, o adolescentă de 15 ani este suspectată că a fost ciupită de purici şi infestată cu ciumă bubonică în timpul unei excursii de vânătoare. După ce a stat câteva zile la Terapie intensivă, fata şi-a revenit, scrie examiner.com.

Până acum, nici un alt locuitor din Oregon nu a fost diagnosticat cu ciumă bubonică, boală care a provocat aşa numita Moarte Neagră, ucigând în secoul al XIV-lea aproximativ 500 de milioane de oameni în Asia, Europa şi Africa. Ciuma este o infecţie bacterială provocată de Yersinia pestis şi poate fi tratată cu succes cu mai multe tipuri de antibiotice dacă este diagnosticată la  timp. Simptomele bolii apar la 6 zile după infestare şi se manifestă prin febră, dureri de cap, vomă, dificultăţi la înghiţire şi ganglioni limfatici dureroşi. 

Fără un tratament prompt, boala se agravează şi poate provoca decesul. În prezent, continuă să apară cazuri de ciumă umană în vestul Statelor Unite , dar acestea sunt semnificativ mai numeroase în unele zone din Africa si Asia.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră