Circulația liberă în UE este în pericol!

20 Noi 2015 | scris de Marina Constantinoiu
Circulația liberă în UE este în pericol!


În ajunul unei reuniuni a miniștrilor europeni de interne și justiție la Bruxelles, Manuel Valls, invitat la canalul public France 2, a cerut "fiecărei țări având frontieră cu Franța să-și joace pe deplin rolul".
Printre altele, premierul francez a declarat că unii dintre autorii atacurilor teroriste de la Paris "au profitat de criza refugiaților... pentru a se strecura" în Franța.
"Acești indivizi au profitat de criza refugiaților... de acest haos, poate unii dintre ei pentru a se strecura..." în Franța, a afirmat Valls, fără a-și încheia fraza. El a adăugat imediat că "alții erau deja în Belgia. Iar alții, vreau să vă reamintesc, erau în Franța", a precizat Valls.
Guvernul francez a comunicat că abia după atentatele de la Paris a fost informat de faptul că presupusul lider al reţelei teroriste, Abdelhamid Abaaoud, trecuse prin Grecia, la revenirea sa din Siria.
Nu este clar dacă acesta s-a dat drept refugiat. Decesul lui Abdelhamid Abaaoud a fost confirmat joi, în urma unui raid al poliţiei franceze, în cartierul parizian Saint Denis.

Alte stiri din Externe

Ultima oră