Cine pârăşte fraudele din România la UE

03 Iun 2015
Cine pârăşte fraudele din România la UE
OLAF-ul este o structură a Comisiei Europene care investighează fraudele ce se produc pe banii europeni. Rommânia ocupă un loc fruntaş la fraudarea fondurilor europene, potrivit unui raport al instituţiei.

Interesant este şi clasamentul privind denunţurile. Ţara noastră are cel mai mare număr de denunţuri care vin din zona privată. Practic, de la persoane fizice, sau firme mici. Este urmată de Bulgaria, cu 52 de plăngeri venite din zona privată.

Pe de altă parte, deşi suntem fruntaşi la fraudarea fondurilor europene, şi autorităţile vorbesc mereu despre corectitudinea necesară în procedura de accesare a banilor UE, instituţiile statului au depus doar 6 plângeri la OLAF.

Astfel, în România, OLAF a finalizat de aproape trei ori mai multe anchete în România decât în Ungaria (13 anchete), ţara aflată pe locul al doilea într-un clasament realizat de OLAF.Per total, OLAF a primit în 2014 informaţii privind existenţa a 1417 posibile fraude cu fonduri europene, finalizându-se 156 de investigaţii.

Reprezentanţii Biroului afirmă că acest număr nu înseamă că nivelul fraudei a crescut în Europa, ci o creştere a celor care oferă informaţii către OLAF.

Alte stiri din Externe

Ultima oră