CIA a făcut publice documente desecretizate despre OZN-uri

29 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
CIA a făcut publice documente desecretizate despre OZN-uri

Publicarea acestor documente coincide cu lansarea unei noi serii a "Dosarelor X", iar în postarea de pe blogul CIA sunt marcate cinci documente de arhivă pe care "Mulder ar fi încântat să pună mâna" şi cinci de pe care "Scully ar vrea să-şi ia mâinile", după cum evaluează, la rece, CIA informaţiile despre OZN-uri. 

Ufologiştii în devenire, care speră la o confirmare că extratereştrii există, ar putea fi dezamăgiţi, dar cu toate acestea documentele reprezintă o lectură fascinantă, oferind o perspectivă a rolului jucat de CIA în investigarea apariţiilor de OZN-uri în anii '40 şi '50.

Mai mult, nici unul dintre documente nu exclude posibilitatea ca apariţia unor OZN-uri în acea perioadă să aibă o explicaţie extraterestră. " E interesant de remarcat că nici unul dintre membrii grupului de lucru - CIA Scientific Advisory Panel- nu respingeau ideea că pământul ar fi putut fi vizitat, într-o zi, într-un fel, de fiinţe extraterestre", se arată într-unul dintre documentele datate ianuarie 1953, 

"Ce nu au descoperit ei, a fost vreo dovadă privind legătura dintre obiectele văzute şi călătoria în spaţiu". "Unul dintre membrii grupului de lucru, în prezentarea sa, a arătat că a eliminat fiecare din cauzele probabile ale acesor apariţii, lăsându-l <extraterestru>, singurul preocupat în multe cazuri". "Trecutul său de inginer aeronautic şi ofiţer de tehnică informativă nu poate fi ignorat. Oricum, grupul de lucru nu a acceptat cazurile prezentate de el, deoarece erau relatările erau la prima mână, neevaluate", se mai arată în documentele CIA.

Conform unui fost şef al CIA, istoricul Gerald K. Haines, agenţia a manifestat un interes foarte mare pentru OZN-uri până în 1950. De atunci, spune el, atenţia acordată fenomenului a fost mai mică.

Alte stiri din Externe

Ultima oră