CIA ar fi încercat să-l asasineze pe liderul nord-coreean Kim Jong-un

09 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
CIA ar fi încercat să-l asasineze pe liderul nord-coreean Kim Jong-un

Coreea de Nord susţine că SUA au încercat să-l asasineze pe liderul său suprem, Kim Jong-un, la începutul acestui an, relatează independent.co.uk. Agenția Centrală de știri din Coreea de Nord (KCNA) susţine că CIA a încercat să folosească o otravă chimică sau biologică pentru a-l elimina pe dictator.

Presupusa tentativă presupusă arată că SUA este "principalul vinovat al terorismului", susţine (KCNA. Agenția de știri, care este considerată  aripă de propagandă a Partidului Muncitoresc aflat la conducerea țării, afirmă: "În luna mai a acestui an, un grup de teroriști, care s-au infiltrat în țara noastră la ordinele Agenției Centrale de Informații (CIA) din SUA și al serviciului de informații de păpuși din Coreea de Sud cu scopul de a îndeplini acte de terorism sponsorizate de stat împotriva conducerii noastre supreme, folosind o substanță biologică și chimică, au fost prinși și daţi în vileag".

"Acest lucru arată adevărata natură a SUA, ca principal vinovat al terorismului", susţine agenţia nord-coreeană. KCNA a afirmat, de asemenea, că SUA "își schimbă culoarea" ca un "cameleon" pentru a justifica răsturnarea guvernelor din alte țări. Agenţia a acuzat Washingtonul că a folosit războiul împotriva terorismului pentru a-și justifica intervențiile în Afganistan, Irak și Libia.

Testele de rachete, în curs de desfășurare din Coreea de Sud, au adâncit tensiunile cu SUA și l-au făcut pe liderul american Donald Trump să amenințe că va "distruge complet" statul comunist.

Guvernul nord-coreean a afirmat, în luna mai, că a împiedicat un complot american și sud-coreean să-l omoare pe liderul său suprem. Un bărbat numit doar "Kim" a fost plătit pentru a efectua un atac cu substanțe biologice, a afirmat Ministerul de Securitate al țării. CIA a refuzat să comenteze aceste informaţii.

Nu e prima dată când Coreea de Nord  face declarații controversate, care nu pot fi verificate. Anterior, a acuzat SUA și Coreea de Sud că au clocit un complot, numit "Planul Jupiter", pentru a-l ucide pe Kim Jong-un.

Alte stiri din Externe

Ultima oră