Chișinău: Socialiștii lui Dodon anunţă o campanie națională împotriva unionismului

12 Dec 2015 | scris de Gabriela Antoniu
Chișinău: Socialiștii lui Dodon anunţă o campanie națională împotriva unionismului

Socialiștii lui Dodon sunt nemulțumiți că Ministerul Educației, condus de Corina Fusu, din partea Partidului Liberal,promovează deschis unionismul în procesul educaţional din Republica Moldova. În opinia lui Dodon, orice campanie de acest fel în timpurile noastre este echivalentă cu ”tentativa de a distruge statul Republica Moldova”.

Liderul PSRM este indignat de un presupus ordin al Ministerului Educației de la Chişinău prin care se cere afişarea hărţii României Mari în toate şcolile şi liceele din ţară. „Este un act de agresiune ideologică, informaţională şi o crimă împotriva identităţii şi statalităţii moldoveneşti care trebuie stopată cât mai urgent.Noi vom interzice propaganda unionistă, vom pedepsi prin lege distrugătorii statalităţii moldoveneşti şi vom deturna procesul de românizare forţată a copiilor noştri. Scopul nostru este salvarea Republicii Moldova ca stat, identitate, independenţă. Şi noi ne vom atinge scopul”, a mai spus președintele PSRM, conform RFI.

Deputatul socialist, Vlad Batrîncea, care a rupt joi, în ședința Parlamentului de la Chişinău harta României Mari, a îndemnat ”profesorii patrioţi din şcolile moldoveneşti să facă acelaşi lucru, dacă li se impune afişarea hărţii pe pereţi”.

Acțiunile socialiștilor i-au indignat pe tinerii unioniști de la Chișinău, care au desfășurat un flash-mob în fața Legislativului, dar și în fața sediului PSRM.

Alte stiri din Externe

Ultima oră