Coronavirus în Spania: măsurile restrictive ar putea fi relaxate gradual spre sfârșitul lui mai

22 Apr 2020 | scris de A.A.
Coronavirus în Spania: măsurile restrictive ar putea fi relaxate gradual spre sfârșitul lui mai

Primul ministru spaniol, Pedro Sanchez, a declarat miercuri că se dorește o relaxare a restricțiilor drastice impuse spaniolilor începând cu a doua jumătate a lunii mai, dar, dacă se va observa cea mai mică tendință de creștere a noilor cazuri confirmate COVID, absolut toate restricțiile vor fi impuse la loc în cel mai scurt timp, relatează Reuters.

Spania este cea de-a doua cea mai afectată țară din Europa ca număr al deceselor înregistrate cu peste 21.000 cazuri și cea de-a doua țară din lume la numărul total de persoane afectate, mai mult de 200.000 din numărul total al locuitorilor. Măsurile de izolare a populației au fost extrem de dure, copiilor nu li s-a permis absolut deloc să părăsească zona unde locuiesc, nici măcar pentru plimbări scurte.

Chiar dacă au început să ridice foarte încet anumite restricții permițând anumitor locuitori să se întoarcă la muncă și copiilor să iasă la plimbare din weekendul viitor, măsurile dure rămân în vigoare.

CITIŢI ŞI: Experții Universității Oxford: oamenii se pot infecta cu noul coronavirus de mai multe ori

Sanchez a declarat în cadrul ședinței parlamentare că vârful pandemiei a fost depășit în Spania și măsurile de izolare vor fi relaxate gradual pentru a permite o reîntoarcere la viață în același timp solicitând prelungirea stării de urgență până pe 9 mai.

”Vom alterna perioadele de restricții cu perioade de relaxare în funcție de evoluția pandemiei”, a adăugat primul ministru.

Marți seara parlamentarii au cedat presiunii civice și a permis copiilor sun 14 ani să iasă afară din case pentru o perioadă scurtă de timp sub stricta supraveghere a adulților.

Membrii cabinetului au anunțat inițial că vor permite copiilor doar să însoțească părinții la cumpărături, fără a le permite timp pentru activități fizice. În urma protestelor înregistrate în țară, au revizuit măsurile.

Scăderea drastică a numărului de noi cazuri și a deceselor a adus o rază de speranță în sufletul spaniolilor, iar guvernanții planifică o redeschide a economie.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră