China a demarat lucrările de contrucție la cel mai mare stadion din lume

20 Apr 2020 | scris de A.A.
China a demarat lucrările de contrucție la cel mai mare stadion din lume

Clubul sportiv chinezesc Guangzhou Evergrande a anunţat demararea lucrărilor la cel mai mare stadion cu o capacitate de 100.000 de spectatori pe măsură ce măsurile restrictive au fost ridicate în China după ce s-a depășit situația critică din timpul pandemiei de coronavirus., transmite CNN.

Stadionul va avea forma unei flori de lotus, va costa peste 1,7 miliarde de dolari și va fi finalizat până la sfârșitul anului 2022.

Președintele gigantului imobiliar Evergrande, Xia Haijun, a declarat că lucrările au început în urmă cu câteva zile și va deveni un reper important în rândul celor mai impresionante construcții din lume, comparându-l cu Opera House din Sydney și Burj Khalifa din Dubai.

Cu o capacitate de 100.000 spectatori, acest stadion va depăși celebrul Camp Nou din Barcelona. Acesta are o capacitate de 99.354 locuri.

Designul stadionului a fost conceput de Hasan Syed, un arhitect din Shanghai în urma sugestiilor transmise de președintele Evergrande, Xu Jiayin.

Stadionul va include aproape 200 de zone private, o zonă destinată reprezentanților FIFA, o zonă dedicată sportivilor, zonă media și incă una special creată pentru reprezentanții presei.

Reprezentanții firmei imobilitare au declarat într-un interviu acordat ESPN că intenționează să mai construiască între 3 și 5 stadione cu peste 80.000 locuri pe tot teritoriul Chinei în speranța ca această țară să poată găzdui o cupă mondială.

Clubul de fotbal Guangzhou Evergrande este cel mai renumit din China câștigând de 8 ori Super Liga și de 2 ori Champions Leagues din Asia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră