Chiar inaintea intalnirii cu Iohannis. Ponta vrea coordonare cu Bulgaria si Serbia

27 Oct 2015
Chiar inaintea intalnirii cu Iohannis. Ponta vrea coordonare cu Bulgaria si Serbia
Premierul Ponta a anunta la imceputul sedintei de guvern de astazai ca Romania va continua sa-si coordoneze politicile privind refugiatii cu Serbia si Bulgaria.

"Bine este pentru noi să ne coordonăm politicile cu vecinii și prietenii noștri Bulgaria și Serbia, în așa fel încât să nu rămânem noi cumva cei care să plătim oalele sparte sau să ne asumăm responsabilități, altele decât cele care sunt pe plan european. Asta vom face în continuare, vom colabora cu vecinii noștri, avem politici comune, suntem solidari cu Europa, dar nu vrem să rămânem singuri a declarat Ponta.

Sambata trecuta, intr-o reuniune care a avut loc la Sofia, Romania, Bulgaria si Serbia au anuntat ca au decis sa-si inchida granitele in eventualitatea ca Germania si Austria vor face acelasi lucru( Exista temerea ca intr-o asemenea varianta , imigrantii respinsi de cele doua tari ar putea veni in Serbia, Bulgaria si Romania).

Anuntul facut la Sofia de Victor Ponta a fost combatut de presedintele Iohannis care a declarat ca decizia luata la Sofia nu este angajanta pentru statul roman.

Iata ca astazi, chiar ianintea intalnirii de la Cotroceni pe aceasta tema, Victor Ponta declara din nou ca Romania trebuie sa-si coordoneze actiunile cu Serbia si Bulgaria.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră