Cercetătorii construiesc o cutie neagră în Tasmania pentru a preveni „prăbușirea” civilizației

17 Ian 2022 | scris de A.A.
Cercetătorii construiesc o cutie neagră în Tasmania pentru a preveni „prăbușirea” civilizației
Viitorul umanității este din ce în ce mai incert. Mediul se află sub o presiune incredibilă și prezintă o imagine întunecată pentru generațiile viitoare.

Încălzirea globală se află în spatele multor probleme cu care ne confruntăm ca specie – de la creșterea nivelului mării și scăderea biodiversității până la poluarea aerului și a apei.

Pentru a înregistra date legate de schimbările climatice, un proiect cunoscut sub numele de Black Box urmează să fie lansat în acest an. Ideea este de a instala o cutie neagră pe Pământ, pe coasta de vest a Tasmaniei, la aproximativ 150 de mile la sud de Australia.

Potrivit Interesing Engineering, cutia neagră va înregistra date importante legate de schimbările climatice.

Va fi operațional la un moment dat, la începutul lui 2022, iar datele pe care le înregistrează vor fi protejate de un strat de oțel gros de aproape trei inci.

Proiectul este realizat de Clemenger BBDO, cea mai mare companie de comunicații de marketing din Australia, împreună cu cercetători de la Universitatea din Tasmania.

Ei vor să încerce să sporească responsabilitatea și implicarea față de schimbările climatice în rândul întreprinderilor și politicienilor.

Potrivit site-ului, echipa a început deja să înregistreze date, în ciuda faptului că structura nu a fost încă construită.

Datele pe care le va înregistra vor acoperi creșterea acidității oceanelor, consumul de energie, nivelurile de CO2 și temperaturile pe uscat și pe mare. În plus, va înregistra și informații despre știri importante despre climă, cum ar fi conferințe majore despre climă.

Cutia neagră va fi alimentată cu energie solară, cu un pachet de baterii care să o susțină atunci când soarele nu este afară.

De asemenea, cercetătorii lucrează în prezent la modalități de a verifica dacă proiectul funcționează, inclusiv încercând să-l potrivească cu un senzor de tipul „bătăilor inimii”.

Ar trebui să poată salva date pentru următorii 30 până la 50 de ani, potrivit creatorilor.

Sursa: businessinsider.com

Alte stiri din Externe

Ultima oră