UPDATE: Un nor de cenuşă vulcanică închide 5 aeroporturi indoneziene

10 Iul 2015
UPDATE: Un nor de cenuşă vulcanică închide 5 aeroporturi indoneziene
Un nor de cenuşă de la o erupție vulcanică a închis aeroporturile pe două dintre cele mai faimoase stațiuni din insulele indoneziene Bali (Denpasar airport)  şi Lombok (International Airport) , ţinând la sol mii de pasagerii şi ducând la dezechilibrarea afacerile locale chiar în vârful sezonului turistic, scrie Wall Street Journal. Radio New Zeeland completează lista cu alte trei aeroporturi închise:  Selaparang Airport din Lombok, Blimbingsari Airport din Banyuwangi şi Notohadinegoro Airport din Jember.

Astăzi, autorităţile au închis pentru a doua zi consecutiv aeroportul din Bali şi pe cel de pe Insula Lombok, aflată în apropiere, după ce vulcanul Raung din estul Javei a continuat să arunce cenuşă, blocând transportul aerian pe una dintre cele mai solicitate rute de zbor. Singapore Airlines, Qantas, Malaysia Airlines şi Etihad Airways se numără printre companiile aeriene afectate de închiderea celor două aeroporturi, mai scrie WSJ.

Muntele Raung, situat la 150 de kilometri vest de Bali, a început să erupă pe 5 iulie, determinând autorităţile să ceară piloţilor să zboare mai sus în această zonă din raţiuni de securitate.

Autorităţile indoneziene se aşteaptă ca aeroporturile să fie redeschise după ce vântul va schimba direcţia de deplasare a norului de cenuşă. " Vom vedea dacă vom reuşi să redeschidem diseară aeroporturile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor.

Aeroportul din Bali are un trafic zilnic de 48.000 de pasageri, în timp ce aeroportul din Lombok are 3,600, iar economiile celor două insule sunt dependente de turism. În Indonezia sunt zeci de vulcani activi ce fac parte din aşa-numitul inel de foc al Pacificului. Erupţiile vulcanice afectează uneori zborurile, dar niciodată nu au provocat accidente aviatice.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!





Alte stiri din Externe

Ultima oră