Centrul de refugiați de la Debrecen se închide. Orașul universitar, afectat de vecinătatea taberei

02 Oct 2015
Centrul de refugiați de la Debrecen se închide. Orașul universitar, afectat de vecinătatea taberei
Centrul de primire a refugiaților din zona orașului ungar Debrecen va fi închis cât mai curând, cel mai probabil până la sfârșitul lunii noiembrie, spune Lajos Kosa, liderul grupului parlamentar Fidesz, aflat la guvernare.

Lajos Kosa spune că orașul universitar Debrecen, al doilea ca mărime din Ungaria, este afectat de vecinătatea taberei, chiar dacă în acest moment în ea se află sub 200 de refugiați. Parlamentarul este de părere că o parte dintre cei 3.500 de studenți străini, aflați la Debrecen, ar putea fi puși în pericol refugiați. Lajos Kosa subliniază că este vorba atât de o problemă de „securitate”cât și de una de „reputație”

“La Debrecen sunt circa 3.500 de studenți străini, care își plătesc taxele și respectă legile, în schimb mulți dintre cei aflați în centrul de primire nu sunt la fel ca acești oameni', spune Lajos Kosa.

Încă din vară la Debrecen au avut loc mai multe confruntări între forțele de ordine și refugiați, nemulțumiți de condițiile de cazare și de faptul că nu sunt lăsați să plece în Germania.

Alte stiri din Externe

Ultima oră