Celulă ISIS, descoperită în Republica Moldova. Cine sunt jihadiștii din Chișinău (VIDEO)

27 Mai 2015
Celulă ISIS, descoperită în Republica Moldova. Cine sunt jihadiștii din Chișinău (VIDEO)
O grupare de terorişti sirieni a fost reţinută recent pe teritoriul Republicii Moldova, informează agenția Unimedia. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General al Poliției, este vorba despre un grup de persoane care intenționau să participe în războiul din Siria de partea grupării Statului Islamic. 
 
Oamenii legii spun că recent, 11 membri ai grupării criminale au fost depistați într-o casă din sectorul Buiucani al capitalei moldovene.
 
Ieri, oamenii legii au descins la domiciliul din sectorul Buiucani și au depistat acolo șapte persoane: doi bărbați, două femei și 3 copii.
 
Potrivit șefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavacaliuc, membrii grupului formau cupluri sub acoperire, pentru a face un paravan pentru bărbații care urmau să-și atingă scopul de a ajunge în Siria. În primul caz este vorba de un bărbat din anul 1986, care a declarat că fratele lui a murit în războiul din Siria și că intenționa să se deplaseze acolo. Femeia care îl însoțea este o minoră de 16 ani, venită din Norvegia. Aceștia au fost expulzați în Federația Rusă. A doua pereche este formată dintr-un bărbat cecen, din anul 1987 și o femeie din 1980, care avea trei copii minori. Femeia a venit din Franța, unde deținea permis de ședere până în anul 2024.
 
În timpul audierilor, bărbatul a declarat că anterior a participat la războiul din Siria, unde a fost rănit. Aceștia nu au fost expulzați, dar se află sub supravegherea poliției.
 
Potrivit procurorilor, ancheta nu este finalizată și urmează să fie efectuate mai multe acțiuni de urmărire penală. (V.M.)
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră