Cel puțin 15 persoane au fost ucise și 40 rănite într-un atentat sinucigaș în sudul Pakistanului

23 Oct 2015
Cel puțin 15 persoane au fost ucise și 40 rănite într-un atentat sinucigaș în sudul Pakistanului
Cel puțin 15 persoane au fost ucise și alte aproape 40 au fost rănite vineri, într-un atentat sinucigaș îndreptat împotriva unei procesiuni a musulmanilor șiiți la Jacobabad, în sudul Pakistanului, au anunțat surse spitalicești și polițiste locale, citate de AFP.

'A fost un atentat sinucigaș. Multe trupuri neînsuflețite și răniți au fost duși la spitalul civil', a declarat, pentru AFP, un ofițer de poliție, Zafar Iqbal. La rândul său, directorul spitalului, Altaf Wagan, a confirmat că cel puțin 15 trupuri neînsuflețite și peste 36 de răniți au fost aduși la spital.

Acest atac a avut loc după ce joi cel puțin 10 persoane au murit și alte 12 au fost rănite într-un atentat sinucigaș comis într-o moschee șiită din orașul Chalgari, în sud-vestul Pakistanului.

Musulmanii șiiți reprezintă circa 20% din populația Pakistanului, țară majoritar sunită, cu aproape 200 de milioane de locuitori. În timpul ultimilor ani, s-au multiplicat atacurile împotriva acestei minorități, acuzată de extremiștii suniți că reprezintă un curent 'deviant' în raport cu principiile islamului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră