Cel mai puternic TAIFUN din acest an de pe Terra a ajuns în China. 14 oameni au murit, patru sunt dați dispăruți (VIDEO)

10 Aug 2015
Cel mai puternic TAIFUN din acest an de pe Terra a ajuns în China. 14 oameni au murit, patru sunt dați dispăruți (VIDEO)
UPDATE 10:14 - Taifunul Soudelor face ravagii în China. Trei persoane au murit și o persoană este dată dispărută într-o alunecare de teren la Ningde, în provincia Fujian, potrivit ziarului local Fujian Ribao. 
 
În provincia vecină Zhejiang, bilanțul a crescut la 14 morți și patru persoane dispărute.
.....................................................

După ce a făcut prăpad în Taiwan, ucigând șase persoane și rănind peste 370, cel mai puternic taifun din acest an de pe Pământ a ajuns în China.
 
Taifunul Soudelor a lovit mai întâi provincia Fujian. Peste trei milioane de locuințe au rămas fără curent electric, iar duminică aprovizionarea cu electricitate a fost restabilită la un sfert dintre acestea.
 
În regiunea Wencheng s-au înregistrat cele mai importante ploi din ultimul secol, precipitațiile atingând 645 de milimetri în 24 de ore.
 
În orașul Wenzhou și în împrejurimile acestuia, în provincia Zhejiang, au fost înregistrate 12 victime ale taifunului Soudelor. Potrivit AFP, aproximativ 1,58 milioane de locuitori ai orașului au avut de suferit duminică după-amiază din cauza taifunului, pagubele fiind estimate la 644 de milioane de dolari.
 
Responsabili locali din cadrul serviciilor de prim-ajutor au declarat că victimele au fost târâte de inundații sau îngropate sub casele prăbușite.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră