Cel mai mare hotel din lume va fi construit la Mecca. “Oraşul se transformă în Mecca-hattan"

22 Mai 2015
Cel mai mare hotel din lume va fi construit la Mecca. “Oraşul se transformă în Mecca-hattan
Mecca este pe cale să devină un Las Vegas al pelerinilor, graţie unui mega hotel de 2,3 miliarde lire sterline ce va avea patru heliporturi, cinci etaje rezervate familiei regale saudite, 70 de restaurante şi 10.000 de dormitoare.

Conform The Guardian,  hotelul este conceput  ca o fortăreaţă, o cetate tradiţională din deşert, amplasat la o distanţă de aproximativ 2 km sud de Marea Moschee.

Proiectul aparţine ministerului saudit de finanţe şi este realizat de un conglomerat de 7000 de firme de construcţii, implicate în mai multe astfel de proiecte, de la oraşele din Kazahstan la aeroporturile din Dubai. Este o parodie a tortului miresii, cu cornişe peste cornişe, stâlpi roz şi geamuri oglindă albastre.Turnurile sunt aşezate atât de aproape încât  oaspeţii au posibilitatea să se uite în camerele celorlalţi.

“Oraşul se transformă în Mecca-hattan", a afirmat Irfan Al-Alawi, directorul unei fundaţii britanice de cercetare a patrimoniului islamic a cărei campanie încearcă sa mai salveze puţina moştenire rămasă în oraşele sfinte din Arabia Saudită. “Totul a fost măturat pentru a face loc valului de hoteluri de lux ce distrug sfinţenia locului şi îndepărtează pelerinii obişnuiţi din cauza preţurilor", a mai spus el.

Alawi a adăugat că Mecca îşi trăieşte ultimele zile. “Se presupune că pelerinajul este doar un ritual al trecerii, spartan, dar el a fost transformat într-o experienţă specifică Las Vegas-ului, pe care majoritatea pelerinilor simpli nu şi-o permit", a mai spus el.

 În Mecca, vin anual de Hajij  2 milioane de pelerini, dar  în restul anului oraşul este vizitat de mai mult de 20 de milioane de turişti, devenind un loc  popular pentru nunţi şi conferinţe. Turismul în oraşul sfânt aduce 6 miliarde de lire sterline anual.




Alte stiri din Externe

Ultima oră