Cel mai bătrân om din lume, descoperit întâmplător în Brazilia

14 Ian 2016 | scris de Gabriela Antoniu
Cel mai bătrân om din lume, descoperit întâmplător în Brazilia

Un funcţionar public, care i-a făcut lui Joao Coelho de Souza o vizită de rutină pentru a vedea dacă mai trăieşte pentru a i se plăti pensia, a postat informaţia pe Facebook. El a cerut guvernului să confirme descoperirea şi să-l înregistreze pe Joao în Cartea Recordurilor.

Ziarele braziliene spun că bătrânul trăieşte împreună cu soţia sa, în vârstă de 62 de ani, şi o nepoată de 16 ani în satul Estirao do Alcantara, aflat la o distanţă de 30 de minute de mers cu barca de capitala statului Acre, Sena Madureira.

Fiica sa, Cirlene Souza, de numai 30 de ani, ceea ce înseamnă că s-a născut când Joao avea 101 ani, a declarat unui ziar despre tatăl său: “Are zile când este lucid şi zile când nu-şi recunoaşte nici măcar copii. Era foarte mic când a venit în Acre să muncească la extracţia cauciucului. E împreună cu mama mea de peste 40 de ani şi depinde total de alţii”.

Referitor la dubiile privind vârsta tatălui sau, ea a adăugat: “Am auzit de toate, oameni care spun că e o minciună şi oameni care admiră că un om a putut trăi atât. Câteodată mă deranjează deoarece totul este dovedit şi documentele au fost deja analizate de experţi şi nu s-a găsit nimic anormal”.

Cirlene a mai spus că Joao a suferit un atac acum 6 ani, dar continuă să mănânce de trei ori pe zi. Mâncarea lui preferată este orezul, dar şi peştele şi carnea, iar singurul lucru la care strâmbă din nas este un fel de fasole locală numită feijao.

Kennedy Afonso este asistentul social care a postat pe Facebook fotografiile cu Joao şi certificatul său de naştere. “I-am întrebat pe unul dintre copii dacă cineva l-a intervievat şi am aflat cu uimire că încă nu. Întrebarea <unde sunt istoricii noştri> mi-a venit imediat în minte. După spusele fiului său, bătrânul este încă lucid şi are o poveste extraordinară de spus. Am cerut guvernului central şi celui local să stabilească dacă informaţiile sunt adevărate pentru putea fi înscris în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai bătrân om din lume”, a spus Afonso.

Cartea Recordurilor a recunoscut-o pe japoneza Yasutaro Koide, de 112 ani, ca fiind cel mai bătrân om din lume, în viaţă. Şi franţuzoaica Jeanne Calment, care a murit  în 1997 la vârsta de 122 de ani, a deţinut recordul mondial pentru longevitate.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră