Ce s-a întâmplat cu banii strânşi din acţiunea #IceBucketChallenge (VIDEO)

16 Iul 2015
Ce s-a întâmplat cu banii strânşi din acţiunea #IceBucketChallenge (VIDEO)
Vă mai amintiţi, desigur, de acele clipuri video iniţial cu vedete, ulterior deturnate de diverşi exaltaţi ai reţelelor de socializare, care îşi vărsau găleţi cu apă şi gheaţă în cap, îndemnând la strângerea de bani pentru contracararea maladiei Charcot? Ei bine, a trecut un an şi este momentul unui bilanţ. #IceBucketChallenge a adunat 17 milioane de persoane din întreaga lume vara trecută, ceea ce a permis colectarea a 115 milioane de dolari în Statele Unite pentru lupta împotriva acestei maladii, cea mai comună dintre bolile neurodegenerative.

ALS Association, care a primit donaţiile, a dat publicităţii un raport privind repartizarea beneficiilor recoltate, relatează slate.fr.

Astfel, 67% dintre sumele adunate cu Ice Bucket Challenge  (77 de milioane de dolari) au fost alocate cercetării pentru obţinerea unui tratament, 23 de milioane de dolari au mers direct la pacienţi, prin intermediul unor materiale care să le permită să comunice sau să se deplaseze, sau al unor donaţii către structuri şi spitale.

Zece milioane au fost investite într-o pregătire specială a medicilor şi în sensibilizarea profesiei, iar trei milioane pentru comunicare şi analiza datelor. Cele două milioane rămase au fost folosite la cheltuieli externe, în special cele legate de gesionarea donaţiilor. (I.D)

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră