Ce prenume va avea al doilea copil al printului William si ducesei Kate

22 Apr 2015
Ce prenume va avea al doilea copil al printului William si ducesei Kate
Kate Middleton, ducesa de Cambridge, este foarte aproape de a deveni mama pentru a doua oara. Este o fetita? Este un baietel? Un secret bine pastrat care atrage dupa sine doar presupunei in privinta prenumelui bebelusului.

L'Express face o trecere in revista a prenumelor posibile.

Daca este o printesa
Victoria
Al doilea monarh cel mai popular pentru britanici, dupa regina Elisabeta, este regina Victoria, care a marcat profund istoria Regatului Unit, in timpul careia tara sa a devenit cea mai mare putere economica, industriala si culturala a lumii. Totusi, este o alegere putin probabila, deoarece viitorul bebelus va fi mezinul, or prenumele Victoria pare sa fie destinat mai mult primilor nascuti.

Charlotte
Prenumele de Charlotte nu este asociat, in familia regala, unor amintiri placute ceea ce ii diminueaza considerabil sansele de a fi ales de Kate si William, potrivit prof. Clarissa Campbell, consultata de Daily Express. Destine tragice si decese premature au facut ca nici o printesa Charlotte sa fie in viata la inceputul secolului al XX-lea. Charlotte este, totusi, al doilea prenume al surorii lui Kate, Pippa Middleton.

Diana
Diana, cu referire evidenta la mama lui William si a lui Harry, este un prenume adorat la ora actuala. Dar, totusi, sa fim sinceri cine ar dori sa-si boteze fiica cu prenumele bunicii decedate in mod tragic si al carei spirit este inca viu in memoria multor oameni din toate colturile lumii?!

Elisabeth
Printesa ar putea sa poarte numele strabunicii si actualei regine a Regatului Unit, foarte apropiata de printii Harry si William. Dar nu este oare cam devreme pentru o a doua Elisabeth? In schimb, alegerea este plauzibiala pentru al doilea sau al treilea prenume, in onoarea celor doi monarhi ai regatului, Elisabeth I si Elisabeth II.

Alexandre
Regina consort Alexandra era sotia regelui Edward VII, adica stra-stra-stra-strabunica bebelusului. Alexandra era extrem de iubita de britanicii secolului al XIX-lea. Alexandra este, de asemenea, al doilea prenume al reginei Elisabeth II.

Mary
Mary este al treilea prenume al reginei Elisabeth si prenumele bunicii, Mary de Teck, sotia regelui George V. O bunica ce a contribuit foarte mult la educarea si la evolutia in primii ani de regalitate a reginei Elisabeth II.

Alice
In opinia celor care au pariat, Alice este prenumele castigator. Si totusi nu este un prenume frecvent la Windsor. Mica printesa ar purta acelasi prenume cu stra-strabunica ei, printesa Alice de Battenberg, mama printului Philip, sotul reginei Elisabeth II. Regina Victoria si-a botezat, de asemenea, a doua fiica Alice, printesa Alice a Regatului Unit.

Daca este un print?
James
Se pare care este un prenume indragit de cei care au pariat. Dar sunt putine sanse ca ducesa Kate Middleton sa-si boteze al doilea fiu cu prenumele fratelui ei, James Middleton. Si sa nu uitam ca printul Edward, unchiul printului William, i-a dat fiului sau, in varsta de sapte ani, numele de James, viconte Severn.

Henry
Este un prenume regal, totusi, discutabil, mai ales dupa domnia haotica a ultimului Tudor, Henri VII. De asemenea, nu putem omite faptul ca este prenumele de botez al printului Harry, fratele mai mic al lui William. Henry Charles Albert David este apelat in familie sa cu primul prenume: Harry.

Richard
Se pare ca britanicii sunt inca stapaniti de emotia provocata de inhumarea regelui Richard III, gasit intamplator si reabilitat in istoria regalitatii dupa secole de uitare. Sa fie,a cum, un omagiu intarziat adus de familia Windsor, ultimului descendent Plantagenet? - se intreaba L'Express.

Arthur
Regatul Unit rezoneaza puternic cu legenda regelui Arthur. O alegere pentru al treilea, respectiv al doilea prenume in cazul printilor Charles si William. Unul dintre fiii reginei Victoria a avut prenumele de Arthur. Asadar, de ce nu Arthur?!

Frederick
Frederick este al doilea prenume al regelui George V, bunicul reginei Elisabeth. Dar Frederick ar fi un omagiu adus numelui de Cambridge, pentru ca primul duce de Cambridge a fost printul Adophus Frederick, fiul regelui George II, la inceputul secolului al XVII-lea.

Philip
Este o alegere clasica, dar mai putin agreata de cei din familia Windsor . Bebelusul ar purta acelasi prenume cu strabunicul, printul Philip, sotul reginei Elisabeth.

Albert
Este un prenume indragit in familia Windsor. Sa ne amintim de pasiunea reginei Victoria pentru sotul ei: iubitul Albert, decedat prematur. Dar pentru regina au urmat ani tristi, de doliu, de retragere din viata publica. Regele George VI, tatal reginei Elisabeth, era alintat in familie cu prenumele Berti. Si printul Harry are al doilea prenume Albert. (M.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră