Zi de doliu national in Rusia. Egiptul dezminte ipoteza unui atentat al Statului Islamic

01 Noi 2015
 Zi de doliu national  in Rusia. Egiptul dezminte ipoteza unui atentat al Statului Islamic
Presedintele Egiptului respinge ipoteza unui atentat in tragedia avionului rusesc de pasageri prabusit in desrtul Sinai desi Statul Islamic a anuntat ca a provocat acest accident.

Rusia a anuntat de asemenea ca a deschis o ancheta si deja procurorii rusi au efectuata o perchezitie la firma care detine acest avion de linie.De asemenea, investigatori francezi si germani au sosit in Egipt, procedura standard atunci cand un avion Airbus se prabuseste-avionul este produs de un consortiu germano-francez.

Trebuie reamintit ca sambata dimineata un avion Airbus cu 224 de turisti rusi la bord s-a prabusit la cateva minute de la decolarea sa de pe aeroportul faimoasei statiuni turistice egiptene Sharm el-Sheikh. Turistii se intorceau la Sankt-Petersburg iar echipele de salvare deplasate la locul accidentului au constata ca nu exista niciun supravietuitor.

Deocamdata au fost gasite cele doua cutii negre dar comisia de ancheta evita sa faca vreo speculatie. Informal, se avanseaza doua ipoteze: o bomba la bord care a explodat cand avionul luase inaltime sau o defectiune tehnica.

Totodata mai multe companii aeriene au anunta ca nu vor mai survola Peninsula Sinai pana la elucidarea acestui caz.

Astazi in Rusia a fost doliu national. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră