Familiile victimelor avionului Germanwings sunt extrem de furioase. Ce s-a întâmplat cu rămășițele pământești ale rudelor lor

05 Iun 2015
Familiile victimelor avionului Germanwings sunt extrem de furioase. Ce s-a întâmplat cu rămășițele pământești ale rudelor lor
La mai bine de o lună după ce copilotul Andreas Lubitz a prăbușit în mod voluntar avionul companiei Germanwings în Alpii francezi, familiile celor 150 de victime ale tragediei sunt lovite de un alt necaz. În loc să-și poată îngropa ce a mai rămas din apropiații lor care au pierit în catastrofa aviatică, după ce au trăit săptămâni întregi de angoasă până când autoritățile au reușit să recupereze de la locul catastrofei rămășițele pământești ale rudelor lor, acum se lovesc de o chestiune legată de hârtii.

Se făcuse deja anunțul privind posibilitatea organizării de ceremonii funerare. Pregătirile pentru repatrierea rămășițelor erau în toi. În Germania, unde erau așteptate rămășițele a 72 de pasageri provenind din această țară, pregătirile erau în faza finală pentru o ceremonie pe aeroportul din Dusseldorf. Marțea viitoare ar fi trebuit să sosească sicriele de la Marsilia, din Franța. Escortele poliției primiseră ordin să însoțească cortegiul.

Dar rudele pasagerilor decedați în această catastrofă aeriană au fost informate că operațiunile au fost întrerupte temporar, pentru o perioadă nedeterminată, din cauza unor noi instrucțiuni oficiale, o amânare care înfurie familiile, scrie dhnet.be.

Rudele victimelor germane au adresat o scrisoare companiei Lufthansa, compania-mamă a Germanwings, pentru a-și exprima furia, a anunțat avocatul lor.
Germanwings a confirmat amânările, afirmând că face tot ce poate pentru a găsi o soluție cât mai rapid, în interesul rudelor.

Inițiativa acestei scrisori, date publicității de ziarul regional Kolner Express, revine familiilor celor 16 liceeni din orașul Haltern am See care și-au pierdut viața în tragedia de la 24 martie, a explicat avocatul Elmar Giemulla.
În această scrisoare, rudele subliniază că repatrierea ar fi trebuit să aibă loc între 9 și 10 iunie și că primele ceremonii funerare erau prevăzute pentru 12 iunie. Rudele se plâng că au primit un comunicat lapidar din partea Lufthansa, care îi informa că repatrierea rămășițelor pământești a fost amânată din cauza unor noi constrângeri administrative.

Din cauza unor erori în întocmirea certificatelor de deces, acestea și-au pierdut valabilitatea și trebuie refăcute, potrivit Germanwings.
”Furia și deznădejdea sunt în creștere”, mai scriu familiile. Ele spun că Lufthansa a lăsat să zboare un pilot depresiv, căruia nu i-a depistat depresia la controalele medicale și că acest lucru a luat într-o manieră extrem de crudă niște suflete de lângă familiile lor.

150 de persoane, dintre care 72 erau germane, și-au pierdut viața în această catastrofă aeriană.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră