Carrefour renunţă la comercializarea cărnii de câine în două supermarketuri

14 Iun 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Carrefour renunţă la comercializarea cărnii de câine în două supermarketuri

Retailerul francez Carrefour a eliminat din două supermarketuri produsele din carne de câine pe care le comercializa, în urma protestelor unor organizaţii pentru protecţia animalelor, relatează theguardian.com.

Produsele au fost scoase din două supermarketuri din China, dar organizaţia Animals Asia spune că retailerul operează peste 200 de magazine în această ţară şi i-a cerut să scoată produsele din carne de câine încă din 2012.  

Compania a promis că le va scoate, dar un control realizat luna trecută a găsit două magazine Carrefour din oraşul Xuzhou care vindeau produse din carne de câine. 

Carrefour a transmis printr-un comunicat că este vorba despre două produse locale care se vindeau în doar două magazine şi care au fost scoase miercuri de pe rafturi. 

În China, anual, sunt ucişi 10 milioane de câini pentru hrană, conform Humane Society International. Consumul de carne de câine nu este ilegal în China, dar organizaţiile pentru protecţia animalelor au încercat să oprească vânzarea acesteia la un festival anual controversat, care are loc în oraşul Yulin.

“Foarte puţine persoane din China se aşteaptă să găsească produse din carne de câine la supermarket. Numărul celor care mănâncă pisici şi câini este mic, iar acest tip de consum este considerat demodat de tineri şi clasa mijlocie”, afirmă Irene Feng, director la Animals Asia.

“Ultimul lucru de care au nevoie organizaţiile de protecție a animalelor din China este ca un lanț modern de supermarketuri internaționale să normalizeze consumul de pisică și câine și să susțină o industrie plină de cruzime și ilegalitate", a mai spus Feng.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră