Cum acționează ”drogul ISIS”, CAPTAGON, pe care-l administrează jihadiștii combatanților

02 Iul 2015
Cum acționează ”drogul ISIS”, CAPTAGON, pe care-l administrează jihadiștii combatanților
Autopsia cadavrului autorului atentatelor de la Sousse, din Tunisia, a scos la iveală urme de  droguri în corpul decedatului. Suficient pentru anchetatorii care deja bănuiau că acesta acționase sub influența Captagon, drogul pe care organizația teoristă Statul Islamic îl administrează combatanților săi, scrie europe1.fr.

Hotărât să-și ducă misiunea la capăt, cu un surâs larg pe buze, el își fotografia victimele râzând. Potrivit mărturiilor supraviețuitorilor atentatului de la Sousse, din Tunisia, care s-a soldat vinerea trecută cu 38 de morți, autorul atacului părea halucinat, în transă.

Ipoteza a fost, iată, confirmată de autopsie. Cum atentatul a fost revendicat de ISIS, bănuielile se îndreaptă acum spre Captagon, poreclit și ”drogul ISIS”. Este vorba despre un derivat de amfetamine, cu două efecte principale asupra corpului uman.

Captagonul alterează percepția privind oboseala, pe care o reduce, și plăcerea. Sub efectul acestor pilule, combatanții ISIS nu simt nici oboseală, nici durere, ci mai degrabă un sentiment de putere absolută, care anihilează orice inhibiție. Nu mai există nici teamă, nici sentimentul de milă înaintea luptelor.

Costurile de producție pentru o pungă de 200.000 de pastile sunt de câteva mii de dolari, dar aceasta se vinde cu peste un milion.

Drogul este utilizat și în scopuri recreative. El permite sporirea performanțelor sexuale, ceea ce face Captagonul foarte atractiv în special pentru tinerii din zona Golfului. Drept consecință, 55 de milioane de pilule sunt confiscate anual în Arabia Saudită.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră