Canicula PÂRJOLEŞTE Europa. Zeci de hectare de păduri au ars în ultimele săptămâni

28 Iul 2015
Canicula PÂRJOLEŞTE Europa. Zeci de hectare de păduri au ars în ultimele săptămâni
Canicula din ultima perioadă a dus la incedii puternice în Franţa, Spania şi Croaţia. Pe lângă păduri, au ars şi mii de hectare de viţă de vie.

Franţa

10.000 de oameni au fost evacuaţi din campingurile din sudul Franţei, din cauza incendiilor de vegetaţie, ce au cuprins şi o rezervaţie naturală.

În total, 39.000 de hectare de vegetaţie au ars complet. Flăcările au mistuit aproape 550 de hectare dintr-o pădure de pin de la marginea oraşului Bordeaux, iar focul ameninţă să se extindă, relatează digi24.ro.

„Fiecare trebuie să facă tot ce este nevoie pentru stingerea focarelor şi pentru a preveni, în egală măsură, apariţia unor focare noi”, a spus Francois Hollande, preşedintele Franţei.

Spania

1.200 de hectare de vegetaţie au ars în Catalonia, regiune turistică foarte cunoscută din nord-estul Spaniei. 800 de oameni au fost evacuaţi  Acesta este doar unul dintre cele mai recente dintre incendiile care au pârjolit Spania în ultima săptămână.

Croaţia

După două săptămâni de caniculă, Croaţia a fost afectată de incendii puternice care au pârjolit sudul ţării şi au distrus vegetaţia, pădurile de pini şi peste o mie de hectare de viţă de vie.

Este o pierdere importantă pentru viticultorii croaţi, care trebuie să aştepte până la cinci ani pentru ca producţia de vin să revină la normal.

Alte stiri din Externe

Ultima oră