Aer condiţionat în fermele de animale italiene. Canicula scade producţia de lapte

16 Iul 2015
Aer condiţionat în fermele de animale italiene. Canicula scade producţia de lapte
Fermierii italieni au instalat duşuri şi aer condiţionat în adăposturile pentru vaci şi crescătoriile de porci pentru ca animalele să se răcorească, în condiţiile în care temperaturile se apropie de 40 de grade Celsius, cele mai ridicate din ultimul deceniu, scrie trust.org.

Fermele de animale din Italia, în special cele din zona agricolă din valea rîului Po, lîngă Milano, suferă din cauza valului de căldură. "Situaţia este îngrijorătoare, mai ales în valea Po, au fost instalate duşuri şi aer condiţionat pentru a răcori vacile şi porcii", a anunţat grupul agricol Coldiretti. 

"Vacile din Italia produc cu 50 de milioane de litri de lapte mai puţin decât de obicei, iar în primele două săptămîni ale lunii, găinile au făcut cu 5-10% mai puţine ouă", a mai susţinut Coldiretti. 

Grupul italian avertizează că vremea se va înrăutăţi odată cu sosirea fenomenului meteo Charon, un anticiclon numit astfel după numele  barcagiului din mitologia greacă care îi traversa pe cei decedaţi pe rîul ce separa lumea viilor de cea a morţilor .

Porci suferă şi ei din cauza căldurii, fermierii arătând că aceştia îşi pierd apetitul la temperaturi mai mari de 28 de grade şi mănîncă cu 40% mai puţin decât de obicei. De asemenea, au fost luate măsuri anti-umiditate şi alimentarea cu apă lucrează la capacitate maximă pentru a asigura animalelor mai mult de 140 de litri pe zi, comparativ cu cantitatea  70 de litri pe care acestea o beau când vremea e răcoroasă.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră