Când e secetă, oamenii spun lucruri trăsnite: Avorturile sunt de vină!

13 Iun 2015
Când e secetă, oamenii spun lucruri trăsnite: Avorturile sunt de vină!
Shanon Grove, reprezentanta femeilor din California, a sugerat săptămâna aceasta că de vină pentru seceta devastatoare din California sunt avorturile, scrie medicaldaily.com. 

" Seceta din California este pedeapsa lui Dumnezeu pentru avorturi", a declarat Grove la un banchet ce a avut loc la Sacramento. Ea a susţinut că şi Texasul a îndurat o secetă asemănătoare până când guvernatorul a semnat un proiect de lege anti-avort, aşa numita lege privind "durerea fetală".

Acest proiect de lege impune o competiţie între clinicile de stat unde se fac avorturi şi centrele de chirurgie. Ca urmare, cele mai multe dintre clinicile de stat se vor închide, a mai spus Grove.

În mai multe state din America există o întreagă dezbatere, cu argumente pro şi contra, inclusiv ştiinţifice, pe marginea unor proiecte de lege ce interzic avorturile după a 20 săptămână de sarcină, deoarece manevrele ar provoca durere pe care fetuşii o resimt.

Conform huffingtonpost.com, literatura medicală de specialitate este clară: fetuşii nu simt durerea în timpul avortului, iar asociaţiile de obstetrică şi ginecologie de pe ambele maluri ale Atlanticului s-au raliat acestei poziţii. Durerea fetală nu este resimţită înainte de 24 de săptămâni de sarcină, iar avortul nu este posibil în al treilea trimestru, au susţinut acestea. 

Majoritatea avorturilor în SUA se fac în primele săptămâni de sarcină şi doar 1% după a 20-a saptămână de sarcină, mai scrie huffingtonpost.com.

Alte stiri din Externe

Ultima oră