Canada: Un convoi de camioane împotriva vaccinării obligatorii strânge milioane de dolari de donații

26 Ian 2022 | scris de M.N.
Canada: Un convoi de camioane împotriva vaccinării obligatorii strânge milioane de dolari de donații

Plecând duminică din Vancouver, grupul a strâns 3,5 milioane de dolari până luni după-amiază de la aproximativ 46.000 de donatori.

Un grup de șoferi de camion au strâns milioane de dolari canadieni într-o strângere de fonduri în timp ce conduc prin toată țara pentru a protesta împotriva vaccinărilor obligatorii, chiar dacă marea majoritate a șoferilor de camion au fost vaccinați.

Plecând de la Vancouver duminică, grupul a strâns 3,5 milioane de dolari până luni după-amiază de la aproximativ 46.000 de donatori pentru a sprijini șoferii care urmează să ajungă în Ottawa în acest weekend, potrivit paginii GoFundMe a campaniei de strângere de fonduri.

Grupul de șoferi de camion își propune să demonstreze împotriva obligației federale prin care lucrătorii esențiali sunt obligați sa se vaccineze dacă doresc să evite o carantină de 14 zile atunci când trec granița întorcându-se din Statele Unite.

Prim-ministrul Justin Trudeau spune că vaccinările obligatorii sunt un instrument cheie pentru a menține economia Canadei pe drumul cel bun și că conservatorii „se sperie unii pe alții” de rafturile goale ale magazinelor, în timp ce conservatorii fac presiuni asupra orașului Ottawa să ridice obligația de vacinare pe care o consideră a fi un risc pentru lanțurile de aprovizionare și pentru economie.

Reese Evans, directorul general al Evans Trucking, a declarat că 14 dintre cei 36 de șoferi ai săi care transportă de obicei cherestea peste granița Alberta-Montana sunt nevaccinați și acum sunt în mare parte scoși din funcțiune. Grupul său a donat 5.000 de dolari campaniei.

„Nu credem că guvernul [este în dreptul său] să spună oamenilor ce ar trebui sau nu ar trebui să facă cu corpurile lor”, a spus el. „Ar trebui să fie întotdeauna o decizie autonomă pentru fiecare persoană. »

Evans a subliniat că noua regulă, coroborată cu decizia Statelor Unite de a interzice intrarea în țară a șoferilor de camion canadieni nevaccinati de sâmbătă - Canada are aceeași politică față de șoferii americani - nu va face decât să agraveze deficitul de aprovizionare și creșterea prețurilor.

Sondajele de opinie publică din august au arătat că marea majoritate a canadienilor sprijină vaccinările obligatorii pentru lucrătorii esențiali.

Potrivit Canadian Trucking Alliance și American Trucking Associations, până la 26.000 din cei 160.000 de șoferi care trec în mod regulat granița Canada-SUA ar fi probabil excluși din cauza vaccinărilor obligatorii în ambele țări.

Sursa: Le Devoir

Alte stiri din Externe

Ultima oră