Viitorul contactului fizic cu persoanele aflate în categoria de risc: "Mănușa pentru îmbrăţişare''

18 Mai 2020 | scris de A.A.
Viitorul contactului fizic cu persoanele aflate în categoria de risc: "Mănușa pentru îmbrăţişare'' Galerie foto (2)

O femeie din Canada a găsit o soluție ingenioasă pentru a putea celebra Ziua mamei împreună cu mama sa și a creat ”mănușa pentru îmbrățișare”, precizează AFP.

Carolyn Ellis împreună cu soțul său au agăţat de o sfoară pentru rufe o simplă folie din plastic dotată cu patru mâneci.

''Această idee mi-a venit după ce mama mi-a spus că nu va primi îmbrăţişări şi că ar trebui să facem ceva în acest sens'', a explicat Carolyn Ellis.

Mânecile din plastic au fost lipite de bucata principală cu ajutorul unei benzi adezive, permiţând ca două persoane să se strângă în braţe fără contact fizic direct.

''A fost într-adevăr o muncă de echipă să încercăm să stabilim dimensiunile şi înălţimea mânecilor. Am muncit sâmbătă până târziu în noapte şi a fost gata duminică, pentru Ziua Mamei. A fost un cadou minunat'', a mai spus Carolyn Ellis.

Înregistrarea filmată cu această ocazie şi publicată pe reţelele de socializare a devenit virală în scurt timp. ''Voiam doar să-mi îmbrăţişez mama. A fost surprinzător, ne-a şocat când am constatat cât de populară a devenit. Am fost încântaţi că şi alte persoane au putut beneficia de îmbrăţişarea noastră. A fost minunat'', a spus aceasta.

Chiar dacă o îmbrăţişare învelită în plastic nu valorează cât o strângere în braţe reală, este un gest destul de reconfortant după mai multe săptămâni de izolare la domiciliu şi după alte măsuri de distanţare socială, a mai spus ea.

''Ne-a permis să revenim la o formă de normalitate, ne-a dat o rază de speranţă. Această senzaţie fizică e ca şi cum te-ai întoarce acasă. O îmbrăţişare din partea mamei, e atât de bine'', a concluzionat Carolyn Ellis.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră