Ce căuta camionul morții în mijlocul Nisei? E oficial. NU AVEA NICIUN DREPT de a circula pe acolo!

20 Iul 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Ce căuta camionul morții în mijlocul Nisei? E oficial. NU AVEA NICIUN DREPT de a circula pe acolo!


Camionul, care avea 19 tone, nu avea dreptul de a circula prin centrul orașului, în urma unei decizii municipale permanente și a legislației privind circulația în zile de sărbătoare, a dezvăluit marți seara France Bleu Azur, la cinci zile de la atentatul de pe Promenade des Anglais.
Or, ucigașul a venit să repereze locurile de patru ori în seara respectivă: camionul a pătruns în plin centru, pe Promenade des Anglais, care este totuși supravegheată de camere video.
Potrivit Europe1, înregistrările camerelor de videosupraveghere îl arată pe șoferul ucigaș la volanul camionului, pe când observa cu atenție locurile în care urma să se deplaseze.
Vehiculul de mare tonaj a fost filmat în seara atentatului. De altfel, Nisa este orașul cel mai supravegheat, cu 1.257 de camere video vizionate de diferiți agenți 24/24 la Centrul de supraveghere urbană, precizează France Bleu Azur.
Circulația vehiculelor care depășesc 7,5 tone ESTE STRICT INTERZISĂ pe întreaga rețea rutieră franceză (autostrăzi, drumuri secundare, departamentale și în orașe) în ajunul sărbătorilor, începând cu orele 22:00 și până a doua zi, după ora 22:00. CAMIONUL TERORIST NU AVEA DECI CE SĂ CAUTE PE DRUMUL PUBLIC LA 14 IULIE!

camion2
Prezența acestui camion în Nisa era ILEGALĂ de două ori, pentru că există și o decizie municipală permanentă, care interzice circulația vehiculelor care depășesc 3,5 tone. Deci un astfel de vehicul nu poate circula în plin centrul orașului.
Toți transportatorii din Nisa contactați de France Bleu Azur afirmă cu certitudine că acest camion nu era frigorific, contrar celor declarate de procurorul Republicii din Paris. Francois Molins explica vineri că teroristul a lovit la bordul unui vehicul frigorific de 19 tone închiriat de la o firmă din Saint-Laurent-du-Var.
Prefectura și Primăria din Nisa nu au dorit să răspundă întrebărilor adresate de France Bleu Azur.
”Un ditai camionul trece de patru ori pe promenadă, la 14 iulie, și nimeni nu vede nimic??!!”, a exclamat, la radio, Patrick Mortigliengo, președintele Federației Naționale a Transporturilor Rutiere Alpes-Maritimes. ”La ce ne folosesc toate aceste camere video?”, s-a întrebat el.
Bătălia cifrelor abia începe. Dreapta și stânga eșichierului politic se luptă deja între ele, pe cadavrele celor striviți de camionul morții.

camion3
Tonul a fost dat de politicianul Christian Estrosi, prim adjunct al primarului din Nisa, care a acuzat Guvernul într-un interviu acordat Le Point. ”Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, mi-a declarat că 64 de polițiști naționali erau prezenți în acea seară. Eram în mulțime, am văzut toate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere, unde sunt acești 64 de polițiști? Eu nu văd decât jumătate dintre ei. Mi s-a spus că s-au făcut verificări aleatorii ale trecătorilor. Este fals! Guvernul minte!”, a spus Estrosi.
În plus, se ridică serioase semne de întrebare referitoare la dotarea polițiștilor cu suficiente arme. Potrivit mai multor mărturii de la fața locului, primii polițiști care au deschis focul erau cei din zona hotelului Negresco, adică aflați la 100 de metri după barajul de la intrarea în Promenade des Anglais. Numai că a trage în spatele unui camion nu folosește la nimic, trebuie să fii față în față cu acesta, explică Luc Poignant, din partea sindicatului poliției Unite SGP-FO.
”Doar în filme gloanțele străpung cauciucurile”, a adăugat acesta.

Alte stiri din Externe

Ultima oră