Cameron propune ca locuitorii din Est sa nu mai poata lucra in Marea Britanie

10 Noi 2015
Cameron propune ca locuitorii din Est sa nu mai poata lucra in Marea Britanie
Intr-un discurs sustinut astazi la Londra , premierul britanic David Cameron a prezentat pozitia tarii sale in contextul in care se discuta tot mai insistent despre iesirea Marii Britanii din UE.

Cameron da un fel de ultimatum , pune patru conditii si cere UE indeplinirea acestora. Cea care a starnit reactii de respingere si ingrijorare este cererea Londrei de de a fi institui un control mai strict asupra imigratiei din tarile UE .

Si ca sa fie mai precis, premierul britanic cere că dreptul la libertatea de circulație a forței de muncă nu ar trebui să mai fie aplicate noilor state ale UE până când economiile lor nu se vor apropia mai mult de economia britanica.

Propunerea lui Cameron este discriminatorie fata de tarile din Est, incalca libertatile fundamentale ale pietei interne stabilite chiar de UE si acorda Marii Britanii avantaje la care celelate tari nu au acces.

Altfel spus, Cameron doreste ca cei din tarile din Est-evident ca aici intra si romanii-sa nu mai aiba dreptul de a munci in Marea Britanie,idee care incalca un principiu fundamental al UE:libertatea circulatiei fortei de munca.

Ironia este ca intr-o asemenea ipoteza un imigrant dintr-o tara non-UE va putea munci in Marea Britanie iar unui lucrator din Romania i s-ar interzice acest lucru. 


 

Alte stiri din Externe

Ultima oră