Cameron: Ipoteza exploziei unei bombe la bordul avionului rusesc prăbușit în Egipt nu este exclusă

04 Noi 2015
Cameron: Ipoteza exploziei unei bombe la bordul avionului rusesc prăbușit în Egipt nu este exclusă
Companiile aeriene americane nu mai survolează peninsula egipteană Sinai, unde sâmbătă s-a prăbușit un avion Airbus 321 al companiei ruse Metrojet, a declarat miercuri Casa Albă, în timp ce premierul David Cameron a anunțat suspendarea zborurilor companiilor aeriene britanice către stațiunea egipteană Sharm el-Sheikh, șeful executivului de la Londra afirmând în plus că ipoteza exploziei unei bombe la bordul avionului rusesc nu este exclusă, transmit agențiile AFP și Reuters.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, Autoritatea Federală a Aviației americane (FAA), a emis încă din luna martie o recomandare prin care solicită companiilor aeriene să evite survolarea la altitudini joase a peninsulei egiptene Sinai, unde sunt active mai multe grupări teroriste ce pot reprezenta un risc pentru avioanele civile.

La rândul său, după o întâlnire avută la Londra cu președintele egiptean Abdel Fattah al-Sissi, premierul britanic David Cameron a declarat că, potrivit unor 'informații noi', nu este exclus ca prăbușirea avionului rus să fi fost provocată de o bombă. Prin urmare, autoritatea aeronautică britanică a decis, ca măsură de precauție, să suspende zborurile între Marea Britanie și aeroportul din Sharm el-Sheikh, de unde a decolat avionul Airbus 321 implicat în accident.

Și alte companii aeriene, printre care se numără Air France și Lufthansa, au anunțat de asemenea că avioanele lor vor ocoli spațiul aerian al peninsulei Sinai.

Alte stiri din Externe

Ultima oră