COPLEȘITOR! Cum arată "camera de război" de unde Vladmir Putin cordonează atacurile împotriva ISIS (VIDEO)

25 Noi 2015 | scris de Veronica Micu
COPLEȘITOR! Cum arată

La începutul acestei săptămâni, înainte ca avionul de luptă al Rusiei să fie doborât de aviația turcă, pe teritoriul Siriei, în presa internațională au apărut imagini în care este prezentată "camera de război" a lui Vladimir Putin, de unde liderul rus coordonează atacurile militare împotriva grupării teroriste ISIS.

În imaginile cu pricina, președintele rus apare sus, la centrul de comandă, înconjurat de comandanții militari.

La birouri stau analiştii care monitorizează zonele de conflict cu ajutorul ecranelor imense, dispuse de-a lungul camerei.

Centrul de Apărare al Rusiei, echivalentul Centrului de Comandă Militar al Statelor Unite ale Americii, se află deasupra unei reţele de tuneluri, în apropiere de Piaţa Roşie din Moscova.

Putin: Atacul Turciei asupra avionului rusesc, o "lovitură în spate" aplicată Rusiei

Ieri, liderul de la Kremlin a declarat că atacul asupra avionului rusesc Su-24 în Siria reprezintă o "lovitură în spate" aplicată Rusiei de către "complicii terorismului".

"Pierderea de astăzi are legătură cu lovitura care ne-a fost aplicată în spate de către complicii terorismului. Nu aș putea califica altfel ceea ce s-a întâmplat astăzi", a spus Vladimir Putin.

El a precizat că bombardierul rusesc a fost doborât de o rachetă "aer-aer", lansată de la bordul unui avion turcesc F-16, atunci când avionul rusesc se afla la o altitudine de 6.000 de metri și la un kilometru distanță de granița turcă.

"În loc să stabilească un contact cu noi, partea turcă s-a adresat partenerilor săi din NATO pentru a discuta această problemă. Ca și cum noi am doborât un avion turcesc, nu ei unul de-al nostru. Oare nu cumva ei doresc să pună NATO în slujba grupării islamice Statul Islamic?", și-a exprimat Putin nemulțumirea.

Aviația turcă a doborât ieri un avion militar rusesc care, potrivit Ankarei, a încălcat spațiul aerian al Turciei.

Rusia şi-a intensificat masiv atacurile aeriene asupra militanţilor ISIS din Siria, după ce gruparea teroristă a revendicat doborârea avionului rus în Egipt, soldat cu 224 de victime. Statul Islamic susţine că bomba a venit drept răspuns la bombardamentele Moscovei în spaţiul sirian. (Veronica Micu)

Alte stiri din Externe

Ultima oră