Cacealmaua lui Varoufakis.Nu sunt matrite pentru drahme

02 Iul 2015
Cacealmaua lui Varoufakis.Nu sunt matrite pentru drahme
Yanis Varoufakis, sturlubatecul ministru de Finante al Greciei, a declarat astazi la postul de radio australian ABC, ca Grecia nu poate tipari drahme deoarece matritele au fost distruse la intrarea greciei in zona euro
.” Ne-am distrus matritele. Nu mai avem matrite cu care sa tiparim drahme” a oftat ministrul in fata reporterului australian.

Dar, cateva ore mai tarziu ,acelasi ministru aprecia ca in eventualitatea unei iesiri din zona euro exista varianta tiparirii de drahme, ca moneda paralela , un timp, cu euro, pana cand moneda UE nu va mai fi moneda oficiala a statului. Sa nu mai vorbim ca inca de acum doi ani guvernul de la Atena lua in calcul revenirea la drahma.

Matritele, chiar daca nu mai exista, pot fi refacute , este apanajul statului grec de a-si tipari moneda nationala, mai ales in conditiile actuale. Si, probabil, pentru o diminuare a impactului psihologic, drahma va fi, un timp, la o paritate de 1 la 1 cu euro. Dar si aceasta declaratie se inscrie in razboiul psihologic dus cu cei de la Bruxelles. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră