Bulevardul Champs-Elysee s-a transformat într-o imensă grădină

07 Iun 2015
Bulevardul Champs-Elysee s-a transformat într-o imensă grădină
Celebrul bulevard parizian Champs-Élysées s-a transformat în acest sfârșit de săptămână într-o imensă grădină, în care peste 120 de producători locali prezintă spre degustare fructe și legume, iar renumiți maeștri bucătari oferă publicului preparate culinare speciale, în cadrul unui eveniment numit „Le gout des Champs” ('Gustul câmpiilor'), la care sunt așteptați în jur de 300.000 de vizitatori, informează postul de televiziune France 3. Traficul rutier este închis duminică pe această arteră emblematică din centrul capitalei franceze, între Piața Concorde și Bulevardul George V, iar parizienii au fost invitați să ia parte la picnicuri pe peluzele special amenajate.

„În acest fel, îi vom ajuta pe parizienii să redescopere Bulevardul Champs-Élysées și să iubească acest loc excepțional ale cărui grădini, încă destul de puțin cunoscute, au fost desenate de André Le Nôtre, grădinarul Regelui Ludovic al XIV-lea”, a declarat, pentru Le Figaro, Jean-Pierre Denain, coautor al uriașului eveniment.

El a subliniat că această acțiune — organizată de Comitetul Champs-Elyses, asociație din care fac parte 180 de firme comerciale de pe această arteră — are și „o dimensiune pedagogică de protejare a naturii”. De altfel, inaugurarea sa a avut loc vineri, 5 iunie, când în peste o sută de țări din întreaga lume a fost marcată Ziua Internațională a Mediului.

Ambiția organizatorilor este ca acest gen de evenimente să aibă loc, pe viitor, de două ori pe an, „pentru a însoți fructele și legumele de sezon: primăvara și toamna”, a menționat Jean Noël Reinhardt, președintele Comitetului Champs-Élysées.

Tot în acest sfârșit de săptămână, la Paris s-au desfășurat — ca peste tot în Franța — „Sărbătoarea grădinilor” de flori, precum și „Sărbătoarea bicicletelor”. Așadar, se poate spune să întregul oraș a trăit în atmosfera unei vacanțe la țară. (M.C)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră