Bufnița ucraineană care le-a pus capac rușilor. Încă un motiv de indignare la Moscova

31 Oct 2016 | scris de Marina Constantinoiu
Bufnița ucraineană care le-a pus capac rușilor. Încă un motiv de indignare la Moscova


În jurul emblemei se poate citi, în limba latină:”Sapiens dominabitur astris”, adică ”Cel înțelept va domina stelele”.Relațiile dintre Ucraina și Rusia continuă să se situeze la un nivel scăzut după anexarea Crimeei și prelungirea conflictului separatist din estul Ucrainei.
Vicepremierul rus Dmitri Rogozin consideră că stema este ”o idioțenie” și că motto-ul său, ”Ucraina deasupra tuturor” îi amintește de Germania nazistă din anii 30.
La rândul ei, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, a scris pe pagina sa de Facebook un comentariu ironic la adresa Ucrainei.
”Încă o problemă lână toate celelalte, pentru Ucraina – ornitologică. Probabil, când toți vulturii aurii (referindu-se la Berkut, forța specială de poliție dizolvată după Maidan) au plecat din Ucraina, bufnițele au fost nevoite să preia armele”, a scris aceasta.
Un jurnalist ucrainean, Dmitro Timciuk, a răspuns reacțiilor Rusiei:
”Presa rusă a devenit foarte agitată în legătură cu fotografia președintelui ucrainean care îl prezenta pe noul șef al intelligence-ul Apărării. Au văzut o emblemă în care o bufniță străpunge Rusia cu o sabie. Să le spunem: o bufniță în sălbăticie mănâncă lilieci, iar liliacul este simbolul serviciului militar de intelligence al Rusiei”, a spus acesta într-o postare în pagina sa de Facebook.

Alte stiri din Externe

Ultima oră